Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Νέες εκδόσεις 846 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #17


The Incredible Hulk
Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Πρώτο

Προδομένος από τους φίλους του και εξόριστος στον πλανήτη Σακάρ, ο Χαλκ γίνεται σκλάβος του αμείλικτου Κόκκινου Βασιλιά. Αναγκασμένος να πολεμήσει στη Μεγάλη Αρένα ως μονομάχος, καταλήγει ηγέτης των καταπιεσμένων κατοίκων του πλανήτη. Θα επιλέξει, όμως, να τους βοηθήσει να φτάσουν στην ελευθερία, ή να καταστρέψει αυτόν τον κόσμο;...

Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Ο σεναριογράφος: Ο Greg Pak για το "Πλανήτης Χαλκ"
-Προέλευση: Ο κόσμος του Σακάρ
-Προέλευση: Οι Πολεμοδέσμιοι του Χαλκ


Σελίδες Νοσταλγίας: Μια πραγματικά διαφορετική και πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη ένταση και συγκινήσεις. Έπειτα από τόσα χρόνια που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον Bruce Banner, κάποιοι από τους ισχυρότερους ήρωες του Σύμπαντος της Marvel έφτασαν επιτέλους στο συμπέρασμα πως, αφού ο Hulk είναι ασταμάτητος, αδάμαστος και άτρωτος, μόνο μια λύση υπάρχει: να μετατοπίσουν τον τρομερό αυτό Οδοστρωτήρα από Νεφρίτη σε κάποιο μέρος όπου δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για τους κατοίκους της Γης. Έτσι, εξορίζουν με ένα διαστημόπλοιο τον Πράσινο Γίγαντα σε έναν -υποτίθεται- φιλειρηνικό πλανήτη. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά... Μακριά από τη Γη, μπλεγμένος σε μια κατάσταση όπου δεν είναι πλέον εκείνος το μεγαλύτερο τέρας, ο Hulk γίνεται κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό πλάσμα παραδομένο στην ανελέητη οργή του. Ο θυμός του εξαπολύεται και στη συνέχεια ψύχεται μέσα από το κλασικό ταξίδι ενός ήρωα, μέχρι που μεταμορφώνεται σε κάτι ευγενές. Μια δίκαιη οργή, που θα μπορούσε να ενώσει ή να καταστρέψει έναν κόσμο!
Η όμορφη εικονογράφηση και το δυνατό σενάριο δεν σου επιτρέπουν ν' αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια, παραβλέποντας τα στοιχεία υπερβολής που είναι διάσπαρτα στην ιστορία.
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10


Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: The Incredible Hulk - Planet Hulk, Part 1
Πρωτότυπα τεύχη: The Incredible Hulk Vol. 2 #92-99
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Απρίλιος - Δεκέμβριος 2006
Σενάριο: Greg Pak
Εικονογράφηση: Aaron Lopresti, Carlo Pagulayan, Marshall Rogers, Alex Nino, Michael Avon Oeming
Ημερομηνία έκδοσης: 24/04/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Σελίδες: 208
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Captain Britain
Ένας παράλογος κόσμος

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3860

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...