Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο Μίλο Μανάρα σκιτσάρει τις ηρωίδες της πανδημίας


Με φόντο την πανδημία του κορονοϊού, ο διάσημος Ιταλός κομίστας Μίλο Μανάρα, δημιουργεί τις δικές του καθημερινές ηρωίδες, όπως γυναίκες ιατρούς και νοσηλεύτριες, καθαρίστριες, εργαζόμενες σε σούπερ μάρκετ, delivery και courier.
Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, μετρώντας ήδη χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς. Την στιγμή που η Ιταλία μαστίζεται κυριολεκτικά από την επέλαση του κορονοϊού με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες της γειτονικής χώρας προσπαθούν να δώσουν τη δική τους νότα στον πόλεμο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς πανδημίας.
Ο πασίγνωστος σκιτσογράφος Μίλο Μανάρα, που χαρακτηρίζεται για τον αισθησιασμό που εκπέμπουν οι γυναικείες φιγούρες στα σκίτσα του, αυτή τη φορά σχεδίασε τις σύγχρονες ηρωίδες της χώρας του που μάχονται για να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο.
Οι γυναίκες ιατροί και νοσηλεύτριες, οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενες σε σούπερ μάρκετ, σε delivery, σε courier και στα σώματα ασφαλείας, αποτυπώνονται με αριστουργηματικό τρόπο στα νέα σκίτσα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού κόμικς.
Αυτές είναι οι «αόρατες» ηρωίδες της Ιταλίας, όπως και κάθε χώρας που δοκιμάζεται...











🔎3850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...