Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Νέες εκδόσεις 842 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #15


She-Hulk
Μια μοναδική ηρωίδα

Κανείς δε λέει πως το να ζεις μόνη σου στη Νέα Υόρκη είναι εύκολο, μα όταν είσαι η κορυφαία δικηγόρος Τζένιφερ Γουόλτερς, καλύτερα γνωστή ως η εντυπωσιακή Χαλκ, η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο! Τώρα, η αγαπημένη σμαραγδένια υπερηρωίδα θα βρεθεί απέναντι σε μια εντελώς νέα πρόκληση, καθώς ξεκινά να δουλεύει στην "Γκούντμαν, Λίμπερ, Κέρτσμπεργκ & Χόλιγουεϊ", ένα δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στο Υπερανθρωπικό Δίκαιο...

Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Προέλευση: She-Hulk
-Ο σεναριογράφος: Dan Slott
-Εικονογραφήσεις: She-Hulk


Σελίδες Νοσταλγίας: Εντάξει, μπορώ να πω ότι ξεκινώντας να το διαβάζω ψιλοαπογοητεύτηκα. Το σκίτσο δεν μου άρεσε, ενώ η ηρωίδα ήταν πολύ διαφορετική απ' ότι την περίμενα: μοντέρνα, σεξουαλικά απελευθερωμένη και αδιάφορη για τα προβλήματα που δημιουργεί στους γύρω της. Στην πορεία της ανάγνωσης, όμως, με κέρδισε το έξυπνο σενάριο των ιστοριών και το ιδιαίτερο χιούμορ. Άσε που στα δύο τελευταία τεύχη του τόμου φτιάχνει και η εικονογράφηση...
Η Θηλυκή Χαλκ ήταν πάντοτε ένας από τους πιο ιδιαίτερους -αλλά και πιο σημαντικούς- χαρακτήρες της Marvel. Αν και δημιουργήθηκε αρχικά με απώτερο σκοπό να μεταφερθεί ως σειρά στην τηλεόραση (ακολουθώντας την επιτυχία του... ξαδέρφου της), ωστόσο στην πορεία έδειξε πως άξιζε να υπάρχει και ως αυτόνομη υπερηρωίδα. Είτε σε δικό της περιοδικό, είτε ως γκεστ σταρ σε άλλους τίτλους, μεταξύ των οποίων οι "Fantastic Four" και "The Avengers", η Χαλκ κατάφερε να γίνει δημοφιλής. Σημαντικότατο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε σε αυτό η κόμικ σειρά "Sensational She-Hulk" του John Byrne, που ξεκίνησε το 1989. Ο Byrne έπαιξε με τα στερεότυπα των κόμικς, καθώς η Χαλκ είχε πλήρη γνώση της κατάστασης, ήξερε δηλαδή ότι είναι μια ηρωίδα κόμικς. Αυτό την έκανε να "σπάσει" τον "τέταρτο τοίχο", συνομιλώντας με τους αναγνώστες, αλλάζοντας στολές στα κενά μεταξύ των καρέ και κόβοντας δρόμο μέσα από τις σελίδες προκειμένου να πέσει πάνω στους αντιπάλους της, που εμφανίζονταν παρακάτω στην ιστορία...
Πολλά από τα στοιχεία του Byrne χρησιμοποιούνται και σε αυτή τη σειρά του 2004, δείγμα της οποίας έχουμε στον παρόντα τόμο.
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮ 6/10


Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: She-Hulk - Single Green Female
Πρωτότυπα τεύχη: She-Hulk #1-6
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Μάιος-Οκτώβριος 2004
Σενάριο: Dan Slott
Εικονογράφηση: Juan Bobillo, Paul Pelletier
Εικονογράφηση εξωφύλλων: Adi Granov
Ημερομηνία έκδοσης: 27/03/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 152
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Doctor Strange
Άγνωστοι Τόποι, Άγνωστοι Καιροί

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...