Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Νέες εκδόσεις 835 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #13


Wolverine

Η πρώτη σόλο περιπέτεια του Γούλβεριν! Ο Γούλβεριν ταξιδεύει στην Ιαπωνία για να βρει τη Μάρικο, την αληθινή του αγάπη, όμως ανακαλύπτει πως εκείνη έχει παντρευτεί κάποιον άλλο για να ξεπληρώσει το χρέος του πατέρα της. Οργισμένος από την προδοσία αυτή, ο Γούλβεριν βρίσκει τον τέλειο στόχο για την οργή του: τη Χείρα, μια οργάνωση που εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Παράλληλα αποκτά μια απρόσμενη σύμμαχο, την πάντα διψασμένη για μάχη Γιούκο, η οποία θα χαλιναγωγήσει τα πάθη του!...

Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Εικονογραφήσεις: Wolverine
-Προέλευση: Wolverine
-Ο σεναριογράφος: Ο Chris Claremont για το "Wolverine"


"Είμαι ο Γούλβεριν... Είμαι ο καλύτερος που υπάρχει σε αυτό που κάνω. Κι αυτό που κάνω δεν είναι και πολύ καλό."
-Logan, Wolverine Vol 1 #1

Σελίδες Νοσταλγίας: Μια ιστορία παλιά και... θρυλική. Ο Γούλβεριν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 1974 ως αντίπαλος του Χαλκ (Χουλκ, εκείνη την εποχή για εμάς, σύμφωνα με τις μεταφράσεις των εκδόσεων του Καμπανά), στο Incredible Hulk #180. Την επόμενη χρονιά έγινε μέλος των X-Men και το 1982 ήταν ήδη αρκετά δημοφιλής. Όμως, ο χαρακτήρας του, μέχρι τότε, ήταν αρκετά μονοδιάστατος. Ένας τραχύς τύπος, με συχνά κακούς τρόπους, οξύθυμος και με περισσό θράσος. Λαμβάνοντας υπόψιν του όλα τα παραπάνω, ο σεναριογράφος Chris Claremont έπεισε τον Frank Miller να συνεργαστούν στην πρώτη σόλο περιπέτεια του μεταλλαγμένου ήρωα, χωρίς τους υπόλοιπους X-Men. Ο Claremont αντιλαμβανόταν τις μίνι σειρές ως μια ευκαιρία για να πει μια διαφορετική ιστορία για κάποιον ήρωα. Κάτι που δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί εύκολα σε μια μηνιαία σειρά.
Αν και ο Γούλβεριν μετρούσε ήδη επτά χρόνια καριέρας όταν κυκλοφόρησε η σειρά των Claremont και Miller το 1982, ήταν αυτή που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου υπερήρωα. Βασισμένη σε στοιχεία που είχαν αναφερθεί κατά καιρούς για το παρελθόν του, η ιστορία μιλά για την εκπαίδευση σαμουράι που βοήθησε τον μεταλλαγμένο να ελέγξει την εσωτερική του πάλη και να περιορίσει τα ζωώδη ένστικτα, τα οποία είχε εμφανίσει πρωταρχικά.
Το σχέδιο είναι κλασσικό, με έντονους χρωματισμούς και η δράση σε τέλεια ισορροπία με το συναίσθημα. Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10


Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Wolverine
Πρωτότυπα τεύχη: Wolverine Vol 1 #1-4
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 1982
Σενάριο: Chris Claremont
Εικονογράφηση: Frank Miller, Paul Smith
Ημερομηνία έκδοσης: 28/02/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 112
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Daredevil
Αναγέννηση

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...