Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Νέες εκδόσεις 831 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #12


Fantastic Four
Ασύλληπτη παγίδα

Για χρόνια οι Τέσσερις Φανταστικοί απέτρεπαν τα σχέδια του Δόκτορος Ντουμ να κατακτήσει τον κόσμο. Όμως, ο μοχθηρός ηγεμόνας της Λατβερίας, βλέποντας πως η τεχνολογία δεν τον βοήθησε στο παρελθόν, στρέφεται σε πιο σκοτεινές τέχνες για να πετύχει το σκοπό του. Τώρα έχει έρθει η ώρα ο Δόκτωρ Ντουμ να εκδικηθεί με τον πιο ανελέητο τρόπο τους μισητούς του αντιπάλους και να συντρίψει την πιο διάσημη οικογένεια της Marvel!...

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο πλούσιο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Εναλλακτικά εξώφυλλα
-Ο εικονογράφος: Mike Wieringo
-Ο σεναριογράφος: Mark Waid
-Οικογενειακό Δέντρο: Fantastic Four
-Εικονογραφήσεις: Εναλλακτικές εκδοχές των Fantastic Four
-Προέλευση: Doctor Doom


"Η ζωή μου αλλάζει. Όταν ήμουν νέος, έκανα μια μοιραία επιλογή. Επέλεξα την επιστήμη από τη μαγεία. Και επιθυμώ να επιλέξω ξανά. Κι έτσι, έκανα συμφωνία. Επικαλέστηκα μια σέκτα δαιμόνων της Αβύσσου, που υποσχέθηκαν πως θα με κάνουν το μάγο που μπορούσα να έχω γίνει... κι ακόμα πιο ισχυρό. Όπως όμως ξέρουν όλοι για τους δαίμονες, υπήρξε ένα τίμημα. Ένας όρος. Έπρεπε να θυσιάσω κάτι ανυπολόγιστης αξίας. Κάτι το αναντικατάστατο. Κάτι που μόνο εσύ θα μπορούσες να μου δώσεις.
Αντίο, αγάπη μου. Αγαπημένη Βαλέρια. Θα μου λείψεις πιο πολύ από όσο θα φανταζόταν κανείς... Όμως θα σε έχω πάντα κοντά μου."
-Doctor Doom, Fantastic Four Vol 3 #67

Σελίδες Νοσταλγίας: Μπορεί να μην ήμουν ποτέ φανατικός αναγνώστης των Τεσσάρων Φανταστικών, όμως πάντα διάβαζα με ευχαρίστηση τις περιπέτειές τους. Αυτό που μου έχει αποτυπωθεί χαρακτηριστικά στη μνήμη είναι η οικειότητα με την οποία αντιμετώπιζα πάντα αυτούς τους χαρακτήρες. Προφανώς, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέρα από τα ταξίδια σε άλλες διαστάσεις, τους τρομερούς αντιπάλους, τις απίθανες κατασκευές του Ριντ Ρίτσαρντς και την μοχθηρία του Δόκτορος Ντουμ, υπάρχει κάτι πιο ξεχωριστό που κρύβεται σε αυτές τις περιπέτειες: η οικογένεια. Αυτό κάνει τους Τέσσερις Φανταστικούς να ξεχωρίζουν από τους περισσότερους άλλους υπερήρωες. Ο συνδυασμός περιπέτειας και προσωπικών, καθημερινών στιγμών, είναι που κάνει τις ιστορίες τους ιδιαίτερες.
Στην ιστορία αυτού του τόμου μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την οικογένεια αυτή αλλά κυρίως τον ορκισμένο εχθρό τους: τον Δόκτορ Ντουμ. Ειδικά το πρώτο τεύχος είναι... σαδιστικά υπέροχο. Μπορεί η υπόθεση που εξελίσσεται στα επόμενα τεύχη να μην κινείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, όμως συνολικά η αίσθηση που σου αφήνει η ιστορία είναι καλή, ενώ αποκτά και ακόμα περισσότερο συναισθηματικό βάθος προς το τέλος.
Η εικονογράφηση δεν με τρέλανε. Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και συνοδεύεται και από πολλές σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Fantastic Four - Unthinkable
Πρωτότυπα τεύχη: Fantastic Four (Vol. 3) #67-70, Fantastic Four (Vol. 1) #500-502
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Μάιος-Οκτώβριος 2003
Σενάριο: Mark Waid
Εικονογράφηση: Mike Wieringo, Casey Jones
Ημερομηνία έκδοσης: 14/02/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 200
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Wolverine

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...