Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Για την βιβλιοθήκη σας... 107 / Βιβλιοκριτική: Το Δώρο (Προσωπική βελτίωση)


Ένα Τετράδιο Θαυμάτων

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.
Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.
Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο.
Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.

ΤΟ ΔΩΡΟ εκτυλίσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας.
Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.
Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις.
Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή, ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.


Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ένα έξυπνο και φιλόδοξο βιβλίο, γεμάτο αισιόδοξα μηνύματα, ικανό να σε ταρακουνήσει, να σε ξυπνήσει, να σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ και να αναλάβεις δράση.
Συμβουλές για το πώς να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και από παρατηρητής της ζωής να γίνεις ενεργός πρωταγωνιστής.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, αφού υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης, γιατί να επιλέξει κάποιος αυτό, σε τι διαφέρει; Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου αυτού έγκειται στο ότι πρόκειται για μια συλλογή μικρών κειμένων, τα οποία δεν ξεπερνούν συνήθως τις τρεις σελίδες. Τα κείμενα προέρχονται ως επί το πλείστον από δημοσιεύσεις του συγγραφέα στο περιοδικό “K” της “Καθημερινής”. Γι’ αυτό έχουν μια μεγαλύτερη ζωντάνια, καθώς γράφτηκαν αυτόνομα το καθένα, με στόχο κάθε φορά να αφυπνίσουν τον αναγνώστη μέσα από στοχευμένες περιγραφές και έξυπνες ατάκες. Για τον ίδιο λόγο το «Δώρο» μπορεί να διαβαστεί σταδιακά, ακόμα και ένα κεφάλαιο την ημέρα, αν θέλει ο αναγνώστης να εμπεδώσει αργά τα μηνύματα και να τα κάνει πράξη στην προσωπική του ζωή. Έχει ήδη διαβαστεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και είμαι σίγουρος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες. Στην εποχή μας έχουμε ανάγκη τον αισιόδοξο λόγο, αυτόν που θα μας βοηθήσει να σπάσουμε καλούπια, που θα μας δώσει δύναμη να αλλάξουμε την ζωή μας και να κοιτάξουμε το μέλλον με καθαρότερο βλέμμα. Ε, λοιπόν, ο Ξενάκης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και το βιβλίο του μπορεί να σας βοηθήσει –αν φυσικά έχετε την διάθεση να τον ακολουθήσετε…
Να σημειωθεί ότι το "Δώρο" ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς στην κατηγορία Ευ Ζην, των Ετήσιων Βραβείων Βιβλίου Public 2019.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10


Συγγραφέας: Στέφανος Ξενάκης
ISBN: 9786185265175
ISBN 10: 6185265176
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 286
Διαστάσεις: 14x21 cm
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/06/2018
Εκδότης: Key Books
Αρχική τιμή: 14,25€


🔎3583

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...