Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Νέες εκδόσεις 779: Μπλεκ #5


Η Νέα εποχή του Μπλεκ
ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα!

Με ανανεωμένη και μοντέρνα αισθητική, μεγαλύτερο σχήμα 17x24 cm, με 164 έγχρωμες σελίδες και πολυτελές χαρτί, ο Μπλεκ είναι πια ένα πολυθεματικό περιοδικό κόμικς με μεγάλο αριθμό ιστοριών (οι περισσότερες αυτοτελείς) σπουδαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών, εκτεταμένη αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις! Θα κυκλοφορεί αρχές κάθε δεύτερου μήνα, ενώ το πέμπτο τεύχος βρίσκεται ήδη σε σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία από την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Μια πραγματικά εντυπωσιακή έκδοση, που έρχεται να μας θυμίσει τις χρυσές εποχές του περιοδικού, την δεκαετία του '80.
Στις 25 Ιουνίου, το περιοδικό συμπλήρωσε 50 Χρόνια Κυκλοφορίας!!! Ναι, Μα Τα Χίλια Ελάφια!!! 50 Ολόκληρα Χρόνια Κυκλοφορίας (το Μπλεκ #1 κυκλοφορήσε 25 Ιουνίου του 1969!). Και για το λόγο αυτό γιορτάζει! Έτσι λοιπόν, σε αυτό το τεύχος ανακοινώνεται ένας μεγάλος διαγωνισμός (που ήδη τρέχει), αλλά και μια όμορφη έκπληξη που θα μάθετε στο editorial! Με guest star τον αξεπέραστο Τζόνι Ρεντ, το Β' Μέρος του Μισέλ Βαγιάν, αλλά και ένα υπέροχο δισέλιδο στριπάκι (+ σκίτσο του Ντύλαν Ντογκ) της Angeliki Salamaliki, το Μπλεκ #5 κυκλοφορεί και ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη!

Πιο αναλυτικά, το πέμπτο τεύχος περιλαμβάνει στις 164 σελίδες του:

Το δεύτερο μέρος της περιπέτειας του Μπλεκ "Στα Ίχνη Των Γουανάγκι", μιας δημιουργίας των Marcel Navarro και Jean-Yves Mitton.
Ο Μπλεκ, αφού καταφέρνει να διαφύγει από τη σπηλιά που εγκλωβίστηκε, καταφθάνει στην κατασκήνωση των Γουανάγκι... Πολύ σύντομα, όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση...


Τον Μάντυ Ρίλεϋ.
«Ανόητε... Κανένας δε σου ζήτησε να είσαι διαφορετικός... Δεν ξέρεις τίποτα για τη ζωή! Τίποτα!» Τα λόγια της Κρίστυ, το πρώτο πάθος του Μάντυ σαν άντρας, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη του... Η ιστορία με τίτλο «Όνειρο Παντοτινό» είναι μια ακόμα ιστορία ενηλικίωσης.


Την ιστορία του Στορμ με τίτλο «Ο Στρεβλωμένος Κόσμος» των D. Lawrence και M. Lodewijk.
Όταν το τρένο με προορισμό την πόλη Μισόδρομος σπάει το προστατευτικό τείχος, ο Στρεβλωμένος Κόσμος διαρρέει παντού! Είναι ένας κόσμος που κυριαρχείται από άλλους κανόνες και δυνάμεις! Μέσα σε αυτόν, ο Στορμ και ο Νομάδας καλούνται να βρουν τη χαμένη Ρεντχερ!


Το πέμπτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας «Οι 5 Ημέρες Του Δράκου» των M. Bullock και J. Ferreyra! Κάπου εδώ, η αποστολή του Φάντομ ολοκληρώνεται... μια αποστολή που ξεκίνησε πριν πολλές γενιές!


Το δεύτερο μέρος της ιστορίας «Στο Όνομα Του Υιού». Oι νίκες, η δόξα και τα χρήματα περνάνε σε δέυτερη μοίρα... Ο Μισέλ Βαγιάν ψάχνει απαντήσεις, μα κυρίως αναζητά να αποκαταστήσει τη σχέση με το γιο του...


Δε χρειάζεται να είσαι φαν των πολεμικών κόμικς για να εκτιμήσεις τη νέα σειρά του Τζόνι Ρεντ (Titan, 2015). Ο Garth Ennis στο σενάριο και ο Keith Burns στο σχέδιο, χτίζουν ένα καινούργιο storyline, βασισμένο όμως στις παλιές περιπέτειες του «Κόκκινου Διαβόλου»: Ο Τόνι Άιβερσον είναι ένας Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας του σήμερα, που αγοράζει το κατεστραμμένο Hurricane με σειριακό αριθμό P7089, δηλαδή το παλιό αεροσκάφος του John Redburn, ή αλλιώς Τζόνι Ρεντ! Και αποφασίζει να επισκεφτεί τον Ρώσο πρωην αρχιμηχανικό του αεροσκάφους, Ρόντιμιτς, για να ανακαλύψει περισσότερα για το παρελθόν του νέου του αποκτήματος! Αυτά και πολλά ακόμα, θα διαβάσετε στο 1ο (από τα 8) επεισόδια της νέας σειράς του πιλότου της RAF, Τζόνι Ρεντ.


Επίσης:
-Το Ρουμπίνι Του Παπεέτε, της Α. Σαλαμαλίκη
-Ταρζάν - Η Μικρή Αντιλόπη, του J. Kubert
-Το Παιδί Πάνθηρας, των T. Tully & M. Western, E. Bradbury

Και ακόμη:
-Μεγάλος Διαγωνισμός: 50 Χρόνια Μπλεκ!
-Κόμικς Νέα, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
-Στήλη Νούμερο 1: «Τρουένο», του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη
-Αφιερώμα: Τζόνι Ρεντ, του Γαβριήλ Τομπαλίδη
-Συνέντευξη: Αγγελική Σαλαμαλίκη
-The Pop Corner, του Μάνου Νομικού
-Εύθυμη Σελίδα, του Βαγγέλη Σαΐτη

Η Νέα εποχή του Μπλεκ ήρθε για να ανατρέψει τα πάντα στο χώρο των κόμικς! Απλά ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...