Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 490 / Βιβλιοκριτική: Ο γυρισμός (Μυθιστόρημα)


Άρωμα Μεσογείου... φλαμένκο... έρωτας και η μοναδική γραφή της Hislop συνθέτουν το μυθιστόρημα που έγινε best seller στις καρδιές όλων!

Τα καλντερίμια της Γρανάδα αντηχούν μουσική και μυστικά. Η Σόνια θα γευτεί τη μυρωδιά της πόλης, παρασυρμένη σε ένα ταξίδι στην Ισπανία από τη μεγάλη της αγάπη, το χορό.
Τα βήματά της θα την οδηγήσουν σε ένα γραφικό καφέ, όπου η μαγεία του χώρου και των φωτογραφιών του θα την ταξιδέψουν στο ιστορικό παρελθόν της πόλης. Την καρδιά της Σόνια θα κλέψει η ιστορία της οικογένειας Ραμίρεζ που, χωρισμένη από την πολιτική και την τραγωδία του Ισπανικού Εμφυλίου, θα βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε διλήμματα και επικίνδυνες καταστάσεις. Βαθιά κρυμμένα μυστικά, χορός και ανεκπλήρωτοι έρωτες θα την παρασύρουν και πολλές φορές θα αισθανθεί η ίδια πρωταγωνίστρια στην ιστορία τους…

Σελίδες Νοσταλγίας/Ειρήνη Φώτη: Ο «Γυρισμός» διαδέχεται επάξια την επιτυχία του πρώτου βιβλίου της Victoria Hislop. Μετά από «Το Νησί» η συγγραφέας επανέρχεται με ένα ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Έντονος λυρισμός, πολλές ανατροπές και ζωντανές περιγραφές, προσδίδουν παραστατικότητα και προκαλούν συναισθήματα ανάμεικτα και βαθιά.
Η Σόνια αναζητά την ταυτότητά της σε ένα γραφικό καφέ στην Γρανάδα της Ισπανίας. Το ταξίδι στο παρελθόν, στην περίοδο του ισπανικού Εμφυλίου, θα της αποκαλύψει μυστικά και αλήθειες που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Από την πρώτη σελίδα του μέχρι και την τελευταία, αυτό το μυθιστόρημα είναι ιδιαίτερα βιωματικό και συγκινησιακό…
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮

Τίτλος πρωτοτύπου: The return
Συγγραφέας: Victoria Hislop
Μεταφραστής: Μιχάλης Δελέγκος
Πρώτη ελληνική έκδοση: 09/10/2008
ISBN: 978-960-364-365-4
Αριθμός σελίδων: 512
Μέγεθος: 14,0x20,5
Εκδόσεις: Διόπτρα
Αρχική τιμή: 19,27€

🔎3010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...