Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας «δικαστής», Γιάννης Μιχαλόπουλος


Ο αγαπημένος «δικαστής» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1927 και ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η υποκριτική και άρχισε να εμφανίζεται σε δεύτερους συνήθως ρόλους στον κινηματογράφο.
Η χαρακτηριστική φωνή του και το πηγαίο κωμικό του ταλέντο, τον καθιέρωσαν και του «χάρισαν» ρόλους σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αλλά και σε νεότερες τηλεοπτικές σειρές.
Ήταν ο αυστηρός αλλά… κοιλιόδουλος διευθυντής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου» και ο αξιομνημόνευτος Πιτ από το φιλμ «Η θεία μου η χίπισσα» με την Ρένα Βλαχοπούλου. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις ταινίες «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Μιας πεντάρας νιάτα», «Αχ! Και να 'μουν άντρας», «Ο Σταύρος είναι πονηρός», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» και ο «Κατεργάρης».
Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων έχει, όμως, ταυτιστεί με την τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», που μεσουράνησε από το 1982 έως το 1987. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται και από την τηλεοπτική σειρά "Ο Κύριος Συνήγορος" (ο κος Παρλάτος) του Κώστα Πρετεντέρη, που μεταδίδονταν από την ΥΕΝΕΔ το 1970-1972, όπου αγόρευε επί διαφόρων θεμάτων υποτιθέμενων πελατών του, για δέκα λεπτά πριν το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού είχε επιδεινωθεί και τελικώς άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...