Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Λογοτεχνικές Προτάσεις 205: Ο Μαύρος Καβαλάρης του Μόνιουμεντ Ροκ (Γουέστερν διηγήματα)


Monument Rock

Κανείς πριν απ' αυτόν ή από τότε που εμφανίστηκε εκείνος, δε συνέλαβε το αθάνατο πνεύμα της Άγριας Δύσης όπως ο Λουίς Λ' Αμούρ, πνεύμα που ζει μέσα σ' αυτές τις αξέχαστες ιστορίες ανθρώπων που οι αγώνες τους αποτελούν μέρος της κληρονομιάς των καουμπόηδων.
Το βιβλίο "Ο Μαύρος Καβαλάρης του Μόνιουμεντ Ροκ" αποκαλύπτει μια εποχή στην οποία βασιλεύει η απελπισμένη βία και το αληθινό θάρρος σε μια απέραντη, ανοιχτή γη όπου ζουν τυχοδιώκτες και ονειροπόλοι, παράνομοι και πρωτοπόροι. Στο βιβλίο αυτό ένας σερίφης που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα προσπαθεί να αναμετρηθεί μ' έναν πανούργο και μυστηριώδη δολοφόνο.
Υπάρχουν ιστορίες που τις σημαδεύει ένας άνευ προηγουμένου ρεαλισμός αλλά και το μυστήριο που χαρακτηρίζει τα έργα του Λουίς Λ' Αμούρ. Ο επιστάτης κάποιου ράντσου ξεκινάει αγώνα εναντίον των ζωοκλεφτών και ανακαλύπτει ότι αρκούν μόνο ένα άτομο και μία σφαίρα για να αμαυρωθεί το κύρος του, το όνομα της οικογένειάς του και η πίστη του. Μια εντελώς ανεξάρτητη γυναίκα αντιστέκεται απελπισμένα απέναντι σε αδίστακτα άτομα που επιχειρούν να τη διώξουν απ' το σπίτι της.
Ιστορικά στοιχεία, χιούμορ, δράση και περιπέτεια συνδυάζονται μέσα από το κλασικό και αμίμητο στιλ που έχει αναδείξει τον Λουίς Λ' Αμούρ ως αδιαμφισβήτητη φωνή της αμερικανικής Δύσης.

Τα διηγήματα που περιλαμβάνονται:
-Κάποιος που τον έλεγαν Γιούτα
-Μάχη στο Μπερντ Καμπ
-Ο σταθμός του Άιρονγουντ
-Το τέλος του μονοπατιού
-Τελευταία μέρα στην πόλη
-Το μονοπάτι του Στρόχαους
-Ο ξένος από το Ντεντ Χιλς
-Μόνιουμεντ Ροκ

Σελίδες Νοσταλγίας: Τα διηγήματα αυτής της συλλογής μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα του συγγραφέα που έχουμε διαβάσει, αποτελούν όμως ένα εξαιρετικό δείγμα για να "συλλάβει" ο αναγνώστης το μέγεθος του πλουραλισμού στην γραφή του Λ' Αμούρ. Δεν θεωρείται τυχαία, άλλωστε, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς, ούτε ήταν άδικες οι διακρίσεις που του έχουν απονεμηθεί. Κάποια από αυτά τα διηγήματα είναι πολύ καλά και θα οδηγήσουν ακόμα και τον αμαθή με το είδος του γουέστερν αναγνώστη, σε δυνατές συγκινήσεις. Άλλωστε, το καλύτερο που ήξερε να κάνει ο Λ' Αμούρ, ήταν να δίνει βάθος στους χαρακτήρες του και να κάνει τον αναγνώστη να ταυτίζεται μαζί τους. Αν καταφέρετε να εντοπίσετε την συγκεκριμένη έκδοση (θεωρείται εξαντλημένη), μην διστάσετε να την αποκτήσετε. Όπως και κάθε άλλο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πλαφουτζής Παναγιώτης

Τίτλος πρωτοτύπου: Monument Rock
Συγγραφέας: L' Amour Louis
Μετάφραση: Σοκοδήμος Ανδρέας
Χρονολογία έκδοσης: 1999
ISBN: 960-14-0002-8
Αρ. σελίδων: 412
Διαστάσεις βιβλίου: 18x13 cm
Εκδόσεις: Νέα Σύνορα/Α. Α. Λιβάνη
Τιμή: 8,15€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...