Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Με μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι η θεατρική μεταφορά του «Μπομπ Σφουγγαράκη»


Το μιούζικαλ είναι η μεταφορά της ταινίας “o Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του”, όπου ο αγαπημένος παιδικός ήρωας εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη του Μπικίνι.

Μια ομάδα διάσημων μουσικών, με αρχηγό τον Μπόουι, θα συνθέσει κομμάτια για το μιούζικαλ του Μπομπ Σφουγγαράκη το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2016 στο Σικάγο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.
Άλλοι μουσικοί, οι οποίοι συνεισφέρουν, είναι τα δύο αμερικανικά συγκροτήματα "The Flaming Lips" και "They Might Be Giants", η τραγουδίστρια της ποπ που μεσουρανούσε την δεκαετία του '80 Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith και ο τραγουδιστής και συνθέτης Τζον Λέτζεντ.
Το μιούζικαλ είναι η μεταφορά της ταινίας “Ο Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του”, όπου ο αγαπημένος παιδικός ήρωας εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη του Μπικίνι.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά το 1999, έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία για το κανάλι κινουμένων σχεδίων Nickelodeon.
Ο Μπομπ Σφουγγαράκης έχει κερδίσει τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων, ενώ έχει δεχτεί και επικρίσεις από ακραία συντηρητικούς ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει τη σειρά για κεκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.
Αυτή είναι η δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία γράφει μουσική ο 68χρονος Μπόουι. Η πρώτη του παράσταση ήταν το "Lazarus" το οποίο θα ανέβει τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...