Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Λογοτεχνικές Προτάσεις 728: Ο Εχθρός


Το 8ο βιβλίο της bestselling σειράς του Lee Child
με πρωταγωνιστή τον Τζακ Ρίτσερ, σε νέα έκδοση!

Μια βουτιά στο παρελθόν του Τζακ Ρίτσερ. Η στιγμή που άλλαξε τη ζωή του για πάντα…

Είναι Πρωτοχρονιά του 1990. Το τείχος του Βερολίνου πέφτει, ο Ψυχρός Πόλεμος τελειώνει. Ο Τζακ Ρίτσερ είναι ο στρατονόμος υπηρεσίας στη στρατιωτική βάση της Νότιας Καρολίνας, όταν ανακαλύπτεται το πτώμα ενός στρατιωτικού σ’ ένα κακόφημο μοτέλ. Ο Ρίτσερ ειδοποιεί την αστυνομία της περιοχής να αναλάβει το θέμα –απ’ ό,τι φαίνεται ο θάνατος οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Ο νεκρός, όμως, αποδεικνύεται ότι ήταν στρατηγός σε άκρως μυστική αποστολή. Κι όταν ο Ρίτσερ πηγαίνει στο σπίτι του για να αναγγείλει τα κακά νέα, βρίσκει άλλο ένα πτώμα: τη γυναίκα του στρατηγού… Το συνταρακτικό μυθιστόρημα του Lee Child Ο Εχθρός γυρίζει πίσω το ρολόι, στις μέρες της νιότης του Τζακ Ρίτσερ. Την τελευταία φορά που πίστεψε στη δικαιοσύνη των άλλων. Και την πρώτη που αποφάσισε να επιβάλει τη δική του…

"Ο Εχθρός" είναι η 8η περιπέτεια στην bestselling σειρά βιβλίων του Lee Child και, ίσως, το βιβλίο που ζητούσαν οι περισσότεροι φανατικοί αναγνώστες του συγγραφέα να επανεκδοθεί. Το πολυσύνθετο αυτό μυθιστόρημα είναι μια ιστορία από το παρελθόν του Τζακ Ρίτσερ και μια ματιά στα συναρπαστικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τον μοναχικό ήρωα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το αναγνωστικό κοινό. Αν είστε από τους ελάχιστους που δεν έχουν ζήσει τη συγκλονιστική εμπειρία ενός βιβλίου του Τσάιλντ, αυτό το βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστείτε με το σύμπαν του Ρίτσερ.

Ο Λη Τσάιλντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε για δεκαοχτώ χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Κλοιός Θανάτου", γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς, μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times και τιμήθηκε με το βραβείο Άντονι και το βραβείο Μπάρι για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Η "Τελική Αναμέτρηση", το δεύτερο βιβλίο του, απέσπασε το 1999 το βραβείο Thumping Good Read από το WH Smith. Μέχρι τώρα έχει γράψει δώδεκα βιβλία με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ, τον μοναχικό περιπλανώμενο, πρώην αστυνομικό του στρατού, που έγιναν όλα μπεστ σέλερ. Ο συγγραφέας ζει σήμερα στο Μανχάταν και στη νότια Γαλλία. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στη μουσική και στο διάβασμα, καθώς και στους Γιάνκις, την Άστον Βίλα και τη Μαρσέιγ.

Πρωτότυπος τίτλος: The Enemy
Συγγραφέας: Lee Child
Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα
Ημερομηνία κυκλοφορίας 2ης Έκδοσης: 03/2022
ΙSBN: 978-960-450-877-8
Σελίδες: 448
Τιμή: €10,90
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

📚4595


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...