Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Λογοτεχνικές Προτάσεις 723: Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας (Μυθιστόρημα)


Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα
όλων των εποχών σε νέα έκδοση!

Ο Πάντυ Κλήαρι και η οικογένειά του ζουν στην Ντρογκέντα, ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Αυστραλία, δουλεύοντας σκληρά για να επιβιώσουν. Τα εφτά παιδιά του μεγαλώνουν και εξελίσσονται ακολουθώντας το καθένα το πεπρωμένο του. Εφτά διαφορετικοί χαρακτήρες, εφτά διαφορετικές ιστορίες. Πιο συναρπαστική, πιο πολυκύμαντη απ’ όλες, εκείνη της μονάκριβης κόρης της οικογένειας, της Μέγκυ. Ο ανεπίτρεπτος από θείους και ανθρώπινους νόμους έρωτάς της για τον ωραίο και φιλόδοξο ιερέα Ραλφ θα σημαδέψει ολόκληρη τη ζωή της...
Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα όλων των εποχών, "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας" της Κολίν Μακάλοου είναι μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, ένα δυνατό έπος αγώνα και θυσίας, μια γιορτή της ατομικότητας και του πνεύματος.

Το σύγχρονο αυτό κλασικό μυθιστόρημα, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1977 και σημείωσε στιγμιαία παγκόσμια επιτυχία, αφού έγινε μπεστ σέλερ σε τριάντα πέντε γλώσσες και αποτέλεσε τη βάση μιας εξίσου επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς, το συναρπαστικό οικογενειακό έπος της Μακάλοου για τα όνειρα, τους τιτάνιους αγώνες, τα σκοτεινά πάθη και τον απαγορευμένο έρωτα, είναι σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Με τη νέα αυτή έκδοση, το βιβλίο που «θεωρείται η απάντηση της Αυστραλίας στο "Όσα Παίρνει ο Άνεμος"» (The Guardian) έρχεται για να κατακτήσει τη νέα γενιά των Ελλήνων αναγνωστών.

«Το μυθιστόρημα της McCullough είναι εξαιρετικό... Η διήγηση υπέροχη, ο ρυθμός σταθερός και γρήγορος. Το διάβασα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, απόλαυσα την κάθε του σελίδα... Το συνιστώ με όλη μου την καρδιά».
-The Times

«Ένα συγκλονιστικό έπος για τη βία, την αγάπη, την ευλάβεια, τους οικογενειακούς δεσμούς, το πάθος, τον πόνο, τον θρίαμβο, την τραγωδία, τα ρόδα και τ’ αγκάθια... η πλοκή εκτυλίσσεται μ’ ένα συναρπαστικό τρόπο, για να φτάσει στον τραγικό αλλά θριαμβευτικό της επίλογο».
-Chicago Tribune

«Η σύγκρισή του με το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" είναι απόλυτα δίκαιη... δραματική πλοκή... πειστικοί χαρακτήρες... ένταση που κορυφώνεται σταθερά... Θα ενθουσιάσει κάθε αναγνώστη».
-Publishers Weekly

Η Κολίν Μακάλοου γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε νευροφυσιολογία, ίδρυσε το τμήμα νευροφυσιολογίας του Βασιλικού Νοσοκομείου της Βόρειας Ακτής στο Σίδνεϊ και εργάστηκε για δέκα χρόνια ως ερευνήτρια και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ.
Η συγγραφική της καριέρα άρχισε το 1974 με την έκδοση του Tim, του πρώτου της βιβλίου. Ακολούθησε το πολύκροτο Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας, το 1977, ένα μυθιστόρημα που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ σε πάνω από τριάντα γλώσσες, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Συγγραφέας δεκατεσσάρων ακόμη βιβλίων, έχει γράψει επίσης στίχους για το μουσικό θέατρο.
Πολυτάλαντη και με πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τη χαρτογραφία, το αρχιτεκτονικό σχέδιο, την αστρονομία και τη μουσική. Για την προσφορά της στην επιστήμη, την ιστορική έρευνα και τη λογοτεχνία έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις (μεταξύ άλλων, είναι ανάμεσα στα 100 πρόσωπα που έχουν ανακηρυχθεί Ζώντες Εθνικοί Θησαυροί της Αυστραλίας), και είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Ζει στη Νήσο Νόρφολκ του Νότιου Ειρηνικού με τον σύζυγό της, Ρικ Ρόμπινσον.

Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας
Τίτλος πρωτοτύπου: The Thorn Birds
Συγγραφέας: McCullough Colleen
Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη
ΙSBN: 978-960-620-960-4
Σελίδες: 704
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 01/2024
Αρχική τιμή: €19,90
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

📚4570


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...