Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 66: Αποστολή εκτός έδρας / Red Heat (1988)


Σκηνοθεσία: Walter Hill
Σενάριο: Walter Hill, Harry Kleiner, Troy Kennedy Martin
Πρωταγωνιστές: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle, Ed O'Ross
Μουσική: James Horner
Φωτογραφία: Matthew F. Leonetti
Διάρκεια: 103'

Όταν ένας περιβόητος έμπορος ναρκωτικών από την περιοχή του Καυκάσου διαφύγει προς τις Η.Π.Α, ο συναγερμός που θα σημάνει στο κέντρο αστυνομικών επιχειρήσεων του Σικάγο και της Μόσχας, θα φέρει αναγκαστικά σε επαφή δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Ιβάν Ντάνκο είναι ο πιο σκληρός αστυνομικός της Μόσχας. Ο Αρτ Ρίτζικ είναι ο πιο απρόβλεπτος ντετέκτιβ του Σικάγο. Μόνο ένα πράγμα θα μπορούσε να… βγάλει αυτούς τους δύο από τα υπηρεσιακά ρούχα τους: να τους βάλει κάποιος να συνεργαστούν. Τα συναισθήματα αντιπάθειας είναι εμφανή και αμοιβαία, το καθήκον όμως τους αναγκάζει να συνεργαστούν. Θα καταφέρουν άραγε να αντιληφθούν ότι ο κοινός σκοπός είναι πάνω από τις διαφορές τους ή θα αφήσουν αυτές τις διαφορές να… χτυπήσουν κόκκινο;


-Η ταινία βασίστηκε σε μια πρωτότυπη ιστορία του Walter Hill.
-Έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου του 1988 και κυκλοφόρησε τέσσερις μέρες αργότερα και στους κινηματογράφους των ΗΠΑ.
-Ήταν η πρώτη αμερικανική ταινία που πήρε άδεια να κάνει γυρίσματα στην Κόκκινη Πλατεία, αν και τα περισσότερα πλάνα που υποτίθεται ότι είναι στη Σοβιετική Ένωση, γυρίστηκαν στην Ουγγαρία. Τα γυρίσματα στη Μόσχα διήρκησαν τέσσερις ημέρες, κάτι που κατέστη δυνατό λόγω της ταχείας αναθέρμανσης των πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
-Η ταινία ξεπέρασε τον αρχικό της προϋπολογισμό, οπότε θεωρείται εισπρακτικά επιτυχημένη. Οι κριτικές που δέχθηκε ήταν μέτριες προς θετικές.
-Ο Σβαρτσενέγκερ για αυτόν τον ρόλο του, έλαβε το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο ήταν αρκετά δυσαρεστημένος με τα τελικά έσοδα της ταινίας, καθώς περίμενε να γίνει μεγαλύτερη επιτυχία.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας, στο κανάλι μας στο YouTube. Κάντε εγγραφή και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα video που ανεβαίνουν!



🔎4498


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...