Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ελληνικά Comic Books 501: Ρωγμή στον χρόνο (2022)

Το κλασικό αφήγημα εφηβικής λογοτεχνίας
για πρώτη φορά σε graphic novel!

Αργά ένα βράδυ, τρία απόκοσμα πλάσματα εμφανίζονται και παίρνουν μαζί τους τη Μεγκ Μάρι, τον αδελφό της Τσαρλς Γουάλας και τον φίλο τους Κάλβιν Ο' Κιφ, σε μια αποστολή με σκοπό τη διάσωση του κυρίου Μάρι, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ δούλευε μυστικά για την κυβέρνηση. Το ταξίδι τους, μέσα από μια ρωγμή που επιτρέπει τη μεταφορά στον χώρο και τον χρόνο, θα φτάσει ως τον πλανήτη Κάμαζοτζ, όπου ο κύριος Μάρι κρατείται αιχμάλωτος. Κι εκεί θα ανακαλύψουν μια σκοτεινή δύναμη που δεν απειλεί μόνο τον κύριο Μάρι, αλλά την ασφάλεια όλου του σύμπαντος.

Η "Ρωγμή στον Χρόνο" δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1962 και έφερε τους εφήβους της εποχής αντιμέτωπους με αιώνια, συγκρουσιακά διλήμματα, συναισθηματικά, πνευματικά, ηθικής.
Στην παρούσα, σύγχρονη έκδοσή του, η Hope Larson «σκηνοθετεί» γλαφυρά το μυθιστόρημα της L’ Engle, οπτικοποιώντας τα διαγαλαξιακό ταξίδι των μικρών πρωταγωνιστών του, όπως και τους έξυπνους συμβολισμούς του έργου. Αδιαμφισβήτητα, μία έκδοση αντάξια του κληροδοτήματος της σπουδαίας συγγραφέως.


Το "Ρωγμή στον Χρόνο" μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο, στην πιο πρόσφατη από τις οποίες πρωταγωνίστησε η Oprah Winfrey.

Πρωτότυπος τίτλος: A Wrinkle in Time
Συγγραφέας: Madeleine L' Engle
Εικονογράφηση: Hope Larson
Μετάφραση: Μαρίνα Τσικλητήρα
Σελίδες: 392
Διαστάσεις: 24x17
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-618-5488-35-2
Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
Εκδότης: Φουρφούρι / Brainfood
Αρχική τιμή: 17,90€

💬4274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...