Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ελληνικά Comic Books 487: Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (2020)


27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη µέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της µητέρας του να λέει: «Σήκω… έγινε πόλεµος. Δεν ακούς τις σειρήνες;».

Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεµο µόνο µέσα από τα βιβλία. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε µέρα, µαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη µεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν µεγάλο περίπατο –µια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, αλλά και της Αντίστασης στους κατακτητές.

Το εµβληµατικό µυθιστόρηµα της Άλκης Ζέη, που επαναδημιουργούν ως graphic novel η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κομίστας Δηµήτρης Μαστώρος, σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου. Ένα graphic novel-φόρος τιµής από τους δηµιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ο Δημήτρης Μαστώρος γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1989. Ήρθε στην Αθήνα στα δεκατρία του και ήταν σκιτσογράφος στο περιοδικό Schooligans. Αποφοίτησε από τη σχολή τεχνών –με παράδοση στα κόμικς– Saint Luc στις Βρυξέλλες. Η πτυχιακή του με θέμα την εφηβική του γειτονιά έδωσε το πρώτο του κόμικ "Εξάρχεια. Tο πικρό νεράντζι", που εκδόθηκε στα γαλλικά το 2016 και δύο χρόνια αργότερα στα ελληνικά. To graphic novel "Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου" είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Ηλικία: Για παιδιά από 10 ετών
Συγγραφέας βιβλίου: Άλκη Ζέη
Εικονογράφηση: Δημήτρης Μαστώρος
Διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων: 168
Διαστάσεις: 21x28 εκ
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-618-0322-03-3
Εκδότης: Μεταίχμιο
Αρχική τιμή: 15,50€

🔎4178


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...