Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Νέες εκδόσεις 850 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #19


Avengers
Μάχη στο χρόνο, Μέρος Πρώτο

Επτά Εκδικητές από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, εμφανίζονται για να προστατεύσουν τον σύμμαχο της ομάδας, Ρικ Τζόουνς, από τον Ιμόρτους, που θέλει να τον εξοντώσει. Σε μια επική ιστορία, όπου φίλος στρέφεται εναντίον φίλου και ορκισμένοι εχθροί μετατρέπονται σε άσπονδους συμμάχους, οι επτά ήρωες θα πάρουν μέρος σε μια κοσμική διαμάχη που θα κρίνει το τελικό πεπρωμένο της ανθρωπότητας!...

Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Ο σεναριογράφος: Kurt Busiek
-Εξώφυλλα της σειράς
-Ο εικονογράφος: Carlos Pacheco
-Τα μέλη της ομάδας


Σελίδες Νοσταλγίας: Ο Kurt Busiek είναι από εκείνους τους σεναριογράφους που αποδέχονται αβίαστα το παρελθόν και τα προηγούμενα γεγονότα στη ζωή των ηρώων και τα αξιοποιεί ως εφαλτήριο μιας νέας περιπέτειας. Ενθουσιώδης αναγνώστης κόμικς από την εφηβεία του, ο ίδιος είναι πλέον μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια της ιστορίας της Marvel. Αυτό του προσφέρει, όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα, καθώς του δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίζει τα σενάριά του με πάμπολλα παρελθοντικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό αποτελεί και ένα ρίσκο, καθώς πέφτει στην παγίδα της υπερφόρτωσης του κειμένου με πληροφορίες που συχνά είναι όχι μόνο άχρηστες αλλά και κουραστικές για τον μη μυημένο αναγνώστη. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και αρκετά μπερδεμένη, καθώς έχει να κάνει με την χειραγώγηση του χρόνου και του χώρου, ένα αντικείμενο που δημιουργεί... μπερδέματα από μόνο του. Την δαιδαλώδη πλοκή του Busiek έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο η εικονογράφηση του Carlos Pacheco, που δημιουργεί εντυπωσιακά πάνελ και πολύ όμορφες σκηνές. Γενικά ο Pacheco εδώ κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ένα στοιχείο που βοηθά στο να γίνει πιο εύπεπτη και η παράξενη αυτή ιστορία...
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Avengers - Forever, Part 1
Πρωτότυπα τεύχη: Avengers Forever #1-6
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Δεκέμβριος 1998 - Μάιος 1999
Σενάριο: Kurt Busiek, Roger Stern
Εικονογράφηση: Carlos Pacheco
Ημερομηνία έκδοσης: 22/05/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Σελίδες: 168
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
The Amazing Spider-Man
Το τελευταίο κυνήγι του Κρέιβεν

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3872

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...