Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Νέες εκδόσεις 848 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #18


Captain Britain
Ένας παράλογος κόσμος

Ο Κάπτεν Μπρίτεν ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια που θα τον οδηγήσει σε μια σκοτεινή και διεφθαρμένη Βρετανία, όπου θα συναντήσει τον Τρελό Τζιμ Τζάσπερς με τη δύναμη να αλλάζει την πραγματικότητα και θα πολεμήσει το τρομακτικό συμβιομπότ, το Μένος, που έχει σκοτώσει όλους τους υπερήρωες. Επίσης, ο σπουδαίος ήρωας θα συναντήσει και πάλι την όμορφη Σάτουρνιν, θα αντιμετωπίσει τον φονικό του αντίπαλο, τον Σφαγέα και θα βρεθεί κυνηγημένος από τους εξωγήινους Εξέκιουτιβ...

Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).
Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Προέλευση: Captain Britain
-Ο σεναριογράφος: Alan Moore
-Εξώφυλλα της σειράς
-Εικονογραφήσεις

Σελίδες Νοσταλγίας: Μπορεί ο Captain Britain να μην είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός χαρακτήρας, ειδικά στη χώρα μας, αυτός ωστόσο ο τόμος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Μια παλιά ιστορία, αρκετά περίεργη, με περίπλοκο σενάριο που αν και αρχικά δεν σου γεμίζει το μάτι, εντέλει σε μαγνητίζει και οδηγείσαι με μεγάλη προσμονή σε ένα τέλος δυνατό και λυτρωτικό.
Παρότι δημιουργήθηκε σε μια εποχή που και οι δύο καλλιτέχνες, ο Alan Moore και ο Alan Davis, ακόμη τελειοποιούσαν την τέχνη τους, μπορούμε αναμφισβήτητα να αναγνωρίσουμε τα βασικά στοιχεία της μετέπειτα δουλειάς τους. Κι ενώ είχαν στην διάθεσή τους μόλις οχτώ σελίδες σε κάθε εβδομαδιαίο επεισόδιο, διηγούνται μια πολυδιάστατη ιστορία με επικά στοιχεία, που κάθε μέρος της βρίθει από ιδέες και εικόνες που δημιουργούν καταφανή αντίθεση με τα σύγχρονα "αποσυμπιεσμένα" κόμικς με τα μεγάλα καρέ.
Ο Alan Moore θεωρείτε ένας από τους σπουδαιότερους σεναριογράφους κόμικς όλων των εποχών, παρόλα αυτά με την Marvel συνεργάστηκε σε πολύ λίγα πράγματα και το Captain Britain είναι ένα από αυτά.
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Captain Britain - A Crooked World
Πρωτότυπα τεύχη: Marvel Super-Heroes #387-388, The Daredevils #1-11, Mighty World of Marvel #7-13
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Ιούλιος 1982 - Ιούνιος 1984
Σενάριο: Alan Moore
Εικονογράφηση: Alan Davis
Ημερομηνία έκδοσης: 08/05/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Σελίδες: 208
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Avengers
Μάχη στο χρόνο, Μέρος Πρώτο

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3866

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...