Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 572 / Βιβλιοκριτική: Βαθιά στο σκοτεινό δάσος (Μυθιστόρημα)


Ένα καθηλωτικό και απρόβλεπτο ψυχολογικό θρίλερ...

Κάποτε ήταν οι καλύτερες φίλες. Ύστερα, κάτι συνέβη και δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Και, ξαφνικά, η Κλερ καλεί τη Νόρα σε ένα εξοχικό σπίτι μες στο δάσος για το εργένικο πάρτι πριν από τον γάμο της. Η Νόρα δεν ήθελε να πάει. Τώρα ξέρει ότι δεν έπρεπε να είχε πάει. Αλλά είναι αργά.
Το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει τις ζωές όλων με τον πυροβολισμό ενός νυχτερινού «επισκέπτη» μέσα στο σπίτι. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν ότι το θύμα ήταν ο μέλλων σύζυγος της Κλερ αλλά και πρώην αγαπημένος της Νόρα.
Ήρθε απρόσκλητος; Ποιος πάτησε τη σκανδάλη; Ήταν ένα ατυχές γεγονός ή φόνος τελικά;

Με μοναδικό ταλέντο, η συγγραφέας κλιμακώνει την αγωνία από σελίδα σε σελίδα παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια ιστορία που μοιάζει αθώα στην αρχή αλλά κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.
Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, σε ένα γυάλινο σπίτι ανασύρονται οι αναμνήσεις και τα απωθημένα και τότε η φιλία γίνεται μίσος και το παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ, που χαρακτηρίστηκε από τον Independent ως «Το πιο hot θρίλερ της χρονιάς», μπήκε στο Top Ten Μυστηρίου και Θρίλερ του Publishers Weekly, στα Βιβλία του Καλοκαιριού του Entertainment Weekly, του BookReporter και της New York Post.

Η Ρουθ Γουέαρ μεγάλωσε στο Λιουζ του Σάσεξ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τα τρία πρώτα μυθιστορήματά της –"Βαθιά στο σκοτεινό δάσος", "Η γυναίκα στην καμπίνα 10" και "Το παιχνίδι των ψεμάτων"– που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες, μπήκαν στις σημαντικότερες λίστες των best seller, σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία διεθνώς και εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στον κινηματογράφο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι' αυτή στη διεύθυνση www.ruthware.com.

Σελίδες Νοσταλγίας/Ειρήνη Φώτη: Γνώρισα την Ruth Ware διαβάζοντας τα "Η γυναίκα στην καμπίνα 10" και "Το παιχνίδι των ψεμάτων". Μου άρεσαν πολύ και γι' αυτό αναζήτησα και το πρώτο της βιβλίο. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά πως να ωθεί τον ίδιο τον αναγνώστη να αναζητά γρήγορα τη λύση του μυστηρίου. Έχει τον τρόπο της να κρατά το σασπένς και την αγωνία στα ύψη, όπως και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος της ιστορίας. Από την στιγμή που ξεκινάς να διαβάζεις, οι ώρες ανάγνωσης περνούν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις το πότε φτάνεις στο τέλος.
Ο γάμος μιας "φίλης" από το παρελθόν γίνεται η αφορμή να συγκεντρωθεί μια παρέα "διαφορετική", σε ένα σπίτι βαθιά στο σκοτεινό δάσος. Κλιμακωτά η αγωνία κορυφώνεται, καθώς αποκαλύπτονται μυστικά τόσο καλά κρυμμένα, τα οποία θα οδηγήσουν σ' ένα φόνο...
Τα υπόλοιπα, στις σελίδες του βιβλίου. Έντονο, γρήγορο, συναρπαστικό! Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε!...
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10

Συγγραφέας: Ruth Ware
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Σελίδες: 384
ISBN: 978-960-461-711-1
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16/09/2016
Αρχική τιμή: 15,50€
Εκδότης: Κλειδάριθμος

🔎3381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...