Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σινεμά και DVD 71: Το Βιβλίο της Ζούγκλας / The Jungle Book (2016)


Παραγωγή: Walt Disney Pictures / Fairview Entertainment
Σκηνοθεσία: Jon Favreau
Σενάριο: Justin Marks, Rudyard Kipling
Πρωταγωνιστεί ο Neel Sethi
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Scarlett Johansson, Lupita Nyong'o, Idris Elba, Ben Kingsley, Bill Murray
Στην μεταγλωττισμένη έκδοση ακούγονται οι ηθοποιοί: Ακίνδυνος Γκίκας, Αλκης Ζερβός, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώτα Μηλίτση, Δημήτρης Πακσόγλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Ντίνος Πικροδημήτρης
Διάρκεια: 105'


Το "Βιβλίο της Ζούγκλας" διηγείται την ιστορία του Μόγλη, ενός μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων.
Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα, όταν ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν, που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει.
Ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του.
Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας, στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν βλοσυρό πάνθηρα, και τον Μπαλού, μια πολύ συμπαθητική αρκούδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα συναντήσει διάφορα άλλα πλάσματα της ζούγκλας, μερικά από τα οποία φαίνεται να μην έχουν και τόσο φιλικές διαθέσεις.




Πρόκειται για την πιο πρόσφατη διασκευή του κλασικού βιβλίου των περιπετειών του μικρού Μόγλι, του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, σε μια ταινία που προσφέρει πολλές και έντονες σκηνές δράσης, ενδιαφέρουσα πλοκή καθώς και εξαιρετική φωτογραφία.
Εξωτική εικονογραφία στα όρια του… ρεαλισμού, ένα πρωτοκλασάτο καστ που μεταμορφώνει τα ομιλούντα ζώα σε ζωντανούς χαρακτήρες, χιούμορ και σασπένς σε μελετημένη ισορροπία, μελωδική αναφορά στο σάουντρακ του 1967 κι ένας Μόγλης (ο 12χρονος Ινδοαμερικανός Νιλ Σέθι) πραγματική ερμηνευτική αποκάλυψη. Μιλάμε για ένα κινηματογραφικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής κι ένα από τα χορταστικότερα παραμύθια της μεγάλης οθόνης.




Η ταινία περιέχει, επίσης, πολλά δυνατά μηνύματα για τη φιλία, το κουράγιο και την οικογένεια, όμως επειδή έχει και αρκετές τρομακτικές σκηνές με απειλητικά άγρια ζώα, απευθύνεται στα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.
Όσο για τους ενήλικες; Θα το ευχαριστηθούν, σίγουρα, εξίσου!...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...