Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ελληνικά Comic Books 174: Y: The Last Man (2009)


Λειψανδρία
Καλώς ήρθατε σε έναν κόσμο χωρίς άντρες...


Το καλοκαίρι του 2002, μια επιδημία με άγνωστη προέλευση αφάνισε κάθε σπέρμα, έμβρυο και πλήρως ανεπτυγμένο θηλαστικό που έφερε το χρωμόσωμα Υ -με μοναδική εξαίρεση έναν νεαρό άντρα και το αρσενικό κατοικίδιό του. Η "φυλοκτονία" εξολόθρευσε ακαριαία το 48% του παγκόσμιου πληθυσμού ή περίπου 2,9 δισεκατομμύρια άντρες.
Mε τη βοήθεια της μυστηριώδους Πράκτορος 355, ο Γιόρικ Μπράουν, ο τελευταίος άντρας, πρέπει να αντιμετωπίσει επικίνδυνες εξτρεμίστριες, να τα ξαναβρεί με την κοπέλα του στην άλλη άκρη του κόσμου και να αναζητήσει την απάντηση στο ερώτημα: για ποιο λόγο είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του φύλου του που επιβίωσε;

Δύο από τα πιο γνωστά μοτίβα της επιστημονικής φαντασίας: η τύχη της ανθρωπότητας μετά από μια καταστροφή πλανητικής κλίμακας και οι περιπέτειες του τελευταίου άντρα σε έναν κόσμο γεμάτο γυναίκες. Το «Y: The Last Man» αναζωογονεί και τα δύο αυτά θέματα φωτίζοντας τόσο την εύθυμη όσο και τη σοβαρή διάσταση της πάλης των δύο φύλων αλλά και προσεγγίζοντας με πρωτότυπο τρόπο την επιστήμη, τον έρωτα και το θάνατο. Η Γη, μετά την εξάλειψη του χρωμοσώματος Υ, δεν έχει αλλάξει ριζικά -η κοινωνία παραμένει σε γενικές γραμμές ίδια, καθώς οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι τόσο άπληστες, ηρωικές, εφευρετικές και μοχθηρές όσο και οι άντρες...
Η πρωτότυπη θεματολογία και η καταιγιστική πλοκή χάρισαν στο «Y: The Last Man» μια θέση μεταξύ των κορυφαίων δειγμάτων της ένατης τέχνης. Η κυκλοφορία του τελευταίου τεύχους της σειράς αποτέλεσε είδηση που αναμεταδόθηκε από το CNN και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.
Συνιστάται για αναγνώστες άνω των 16 ετών.

"Αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός δημιούργησε τα κόμικς."
- RevolutionSF.com

"Ένα έργο που μας συνεπήρε."
- Wizard

"Ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για μια συναρπαστική νέα σειρά."
- Comics Worth Reading

"Το νέο μεγάλο όνομα στο χώρο."
- Ain’t It Cool News


Συγγραφέας: Brian K. Vaughan
Μετάφραση: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 128
ISBN: 978-960-306-717-7
Ημερομηνία έκδοσης: 13/04/2009
Αρχική τιμή: €19,90
Εκδόσεις: Anubis


Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα εξαιρετικό κόμικ. Το πρωτότυπο «Y: The Last Man» ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 2002 και ολοκληρώθηκε εξήντα τεύχη μετά, τον Μάρτιο του 2008. Ήταν υποψήφιο για δύο σημαντικότατα βραβεία, το “Hugo Award” για την κατηγορία του Graphic Novel και το “Eisner Award” (το πιο σημαντικό βραβείο στον χώρο των κόμικ).
Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν πούλησε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα ο εκδότης να μην συνεχίσει την έκδοση, πέραν του πρώτου αυτού τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τα πέντε πρώτα τεύχη της σειράς.

Επιμέλεια θέματος/παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...