Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

50 χρόνια κάνει συλλογή αντικειμένων του Batman!


Η εικόνα που βλέπετε παραπάνω θα μπορούσε να δείχνει το εσωτερικό ενός comic shop ή κάποιου μουσείου αφιερωμένου στον Batman. Κι όμως, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Πρόκειται πολύ απλά για το σπίτι ενός συλλέκτη, του Kevin Silva, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2500 συλλεκτικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον αγαπημένο του ήρωα!
Και μην φανταστείτε ότι μιλάμε μόνο για κουκλάκια ή αναμνηστικά του σωρού. Ο άνθρωπος έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά για να εντάξει στη συλλογή του πολύ παλιά και σπάνια αντικείμενα περασμένων δεκαετιών! Από κόμικς μέχρι καλαθάκια νηπιαγωγείου!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Kevin ήταν σε ηλικία 5 ετών, το 1966. Ήταν η χρονιά που στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC έκανε ντεμπούτο η τηλεοπτική σειρά "Batman". Για τον πιτσιρικά Kevin ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του, καθώς επηρεάστηκε τόσο πολύ που άρχισε από τότε να μαζεύει οτιδήποτε είχε σχέση με τον αγαπημένο του Σκοτεινό Ιππότη!


Η συνεχώς αυξανόμενη συλλογή του Κέβιν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών Batman -έχοντας ξεπεράσει εκείνη του Ζντράβκο Genov από τη Βουλγαρία, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ των 1.160 ειδών- και ο ίδιος εξακολουθεί να προσθέτει νέα κομμάτια στην συλλογή του καθημερινά.
Σήμερα, η συλλογή του περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και πολλά αυθεντικά αντικείμενα των κινηματογραφικών παραγωγών του Batman.
Το αγαπημένο -και ίσως και πιο ακριβό κομμάτι του- είναι μια στολή που φορέθηκε από τον Μπάτμαν... Adam West, στην τηλεοπτικη σειρά του 1960.
Μια πρόσφατη εκτίμηση της αξίας της συλλογής, που έγινε για ασφαλιστικούς σκοπούς, κατέγραψε ένα εξαψήφιο νούμερο σε δολάρια! Φυσικά, ο Kevin Silva -όπως κάθε αυθεντικός συλλέκτης- δεν προτίθεται να πουλήσει ποτέ ούτε ένα από τα μοναδικά αυτά αντικείμενα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...