Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

SN DIECAST CARS 28. Hot Wheels Neon Speeders Series 2024 - Mix 2


Η σειρά περιλαμβάνει τα κάτωθι μοντέλα:
-1998 // PORSCHE 911 GT3 CUP
-1995 // McLAREN F1 GTR
-2005 // FORD GT LM
-2011 // BMW M3 GT2
-2016 // MERCEDES-AMG GT3
-2015 // DODGE CHALLENGER SRT HELLCAT
-2014 // CORVETTE C7 Z06
-2016 // CADILLAC ATS-V R

Δείτε το video που ακολουθεί με το unboxing. Αλήθεια, εσείς έχετε κάνει εγγραφή στο κανάλι μας;



🚔4667


Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1110: Κλασικές Ιστορίες Popeye #4


Ο Πρίγκιπας και το Σκουπόξυλο!

Όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ τον Ποπάυ, ή έστω τον έχουμε ακουστά. Το όνομά του έχει γίνει γνωστό μέσα από ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια και φυσικά τα κόμικς. Διεθνώς, το δημιούργημα του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ κατάφερε να συνδεθεί με ένα ολόκληρο φάσμα γενεών, από το 1929 έως και σήμερα. Ο Τσαρλς Μ. Σουλτς είχε πει για τον Ποπάυ «Πιστεύω πως ο Ποπάυ είναι το απόλυτο κόμικς στριπ». Το 2002 το TV Guide ανέδειξε τον Ποπάυ στη θέση νούμερο 20 στη λίστα με τους «50 Καλύτερους Καρτούν Χαρακτήρες Όλων Των Εποχών».

Ο Μπαντ Σάγκεντορφ (1915-1994) είναι ο δημιουργός με τη μακροβιότερη πορεία στο κόμικς στριπ του Ποπάυ. Δημιούργησε πολλές δεκάδες ιστορίες του αγαπητού ναυτικού, τόσο σε μορφή κόμικς όσο και σε μορφή ημερήσιων και κυριακάτικων στριπ εφημερίδων, και πλαισίωσε το σύμπαν του αγαπημένου μας ναυτικού με πολλούς νέους χαρακτήρες, ενώ εμβάθυνε στους ήδη υπάρχοντες. Στην Ελλάδα έγινε πολύ δημοφιλής μέσω των περιοδικών της εκδοτικής «Δραγούνης» που έβγαιναν στα περίπτερα από το 1973 έως τα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Όμως για πρακτικούς λόγους, οι ιστορίες του υπέστησαν αλλαγές, αφού είχαν δημιουργηθεί για να τυπωθούν σε αμερικανικές εφημερίδες, όχι σε περιοδικά κόμικς του περιπτέρου.


Στη σειρά "Κλασικές Ιστορίες Popeye", παρουσιάζουμε τις ιστορίες αυτές στην αυθεντική, πρωτότυπη μορφή τους. Πρόκειται για μία σειρά δικής μας παραγωγής, με σκοπό να διαβάσουμε τις περιπέτειες του διάσημου ναυτικού χωρίς καμία περικοπή, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στην Αμερική.
Οι περισσότερες ιστορίες έχουν αναδιανεμηθεί πρόσφατα από την King Features Syndicate και διατίθενται επεξεργασμένες και έγχρωμες. Όσες ιστορίες είχαν παραμείνει ασπρόμαυρες έως σήμερα, χρωματίστηκαν από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως, σύμφωνα με τα πρότυπα των αμερικανικών εκδόσεων, και παρουσιάζονται με τη σωστή χρονολογική σειρά, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη χρονική συνέχεια.


Ο τέταρτος τόμος περιλαμβάνει τις παρακάτω εννιά περιπέτειες από την περίοδο 1976-1978, τρεις εκ των οποίων χρωματίστηκαν από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως και παρουσιάζονται έγχρωμες για πρώτη φορά:
Ο Φιογκάκιας!
Το Κτήνος!
Η Φιλεναδίτσα της Προκυμαίας!
Φρέσκο Ψάρι!
Ο Άσκοπος Κατάσκοπος!
Ο Πρίγκιπας και το Σκουπόξυλο!
Γινωμένη Ντομάτα!
Οι Άλλοι!
Το Κοριτσάκι που Χάθηκε!


Και οι εννιά αυτές ιστορίες πρόκειται να σας συναρπάσουν και να σας συνδέσουν με τον πλούσιο κόσμο του ήρωα, που φέτος κλείνει τα 95 χρόνια ζωής του!

Δημιουργός: Bud Sagendorf
Αριθμός σελίδων: 232
Διάσταση: 21 X 19 εκ.
Εκτύπωση: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-181-7
Ημερομηνία έκδοσης: Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
Εκδότης: Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε.
Αρχική τιμή: 19,90€


💬4666


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

SN DIECAST CARS 27. Hot Wheels VINTAGE RACING CLUB Series 2024 - Mix 2


Η σειρά περιλαμβάνει τα κάτωθι μοντέλα:
-1962 // CORVETTE
-1967 // TOYOTA 2000GT
-1969 // FORD MUSTANG BOSS 302
-1972 // CUSTOM FORD MAVERICK
-1973 // CUSTOM DATSUN 240Z

Δείτε το video που ακολουθεί με το unboxing. Αλήθεια, εσείς έχετε κάνει εγγραφή στο κανάλι μας;



🚔4665


Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 548: Ο θησαυρός της λίμνης (2023)


Οι μεγάλες περιπέτειες συνήθως ξεκινούν εκεί που δεν το περιμένεις…
Η δεκατριάχρονη Ίρις το ξέρει καλά αυτό, γιατί τις έχει διαβάσει όλες. Όμως, για ένα κορίτσι που νιώθει ότι πνίγεται στη μικρή κωμόπολη όπου ζει, μια πραγματική περιπέτεια μοιάζει με μακρινό όνειρο. Τον Σαμ πάλι, τον κολλητό της, αυτό δεν τον πειράζει καθόλου. Εκείνος βρίσκει αρκετά συναρπαστικό να πιάνει έντομα και να κολυμπάει στη λίμνη.
Όταν όμως οι δυο τους βρίσκουν κατά τύχη τη σχεδόν στερεμένη κοίτη ενός ποταμού στις παρυφές της κωμόπολης, οδηγούνται σε μια ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε έχει διαβάσει ποτέ η Ίρις: Μια κρυμμένη πόλη, χαμένη στον χρόνο, καλυμμένη με ένα πέπλο μυστηρίου. Καθώς εξερευνούν αυτή την πόλη-φάντασμα, που κάποτε είχε πλημμυρίσει, η Ίρις και ο Σαμ φέρνουν στο φως μια ξεχασμένη ιστορία φιλίας και καταστροφής, που μοιάζει παράξενα οικεία.
Όταν τελικά το παρελθόν και το παρόν συναντώνται, θα χρειαστεί να εμπιστευτούν ξανά ο ένας τον άλλο, αν θέλουν να σώσουν τη φιλία τους –και τη ζωή τους.

-Αυτή η εκπληκτική ιστορία θα σας αφήσει άφωνους.
-Kirkus Reviews

Η εικονογράφηση του Πάμεντ είναι περίτεχνη και πλούσια, και ο ίδιος δείχνει ευαισθησία τόσο στην ανάγκη των νεαρών αναγνωστών για περιπέτεια και μυστήριο όσο και στη σημασία που έχουν γι’ αυτούς οι φιλίες και τα συναισθήματά τους.
-Booklist

Ο Αυστραλός animator Τζέισον Πάμεντ κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο του graphic novel, επιδεικνύοντας εξαιρετική αίσθηση της αρχιτεκτονικής, του φυσικού περιβάλλοντος και των δυναμικών συνθέσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα καρέ του να διαστέλλονται, να συστέλλονται και να σπάνε σε θραύσματα, συνθέτοντας ένα λεπτοδουλεμένο εικονογραφικό παζλ.
-Publishers Weekly

Συγγραφέας: Jason Pamment
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφηση: Jason Pamment
ISBN: 978-618-03-3228-5
Σελίδες: 208
Ημερομηνία έκδοσης: 22/06/2023
Αρχική τιμή: 17,70€
Εκδότης: Μεταίχμιο

💬4664


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1109: Ιζνογκούντ #29


Ο Ιζνογκούντ Πρόεδρος

Αυτή τη φορά, ο Ιζνογκούντ δεν προσπαθεί να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αλλά πρόεδρος στη θέση του Χαλίφη!
Ο Χαλίφης της Βαγδάτης, ο καλός Χαρούν Ελ Πατσάχ, έχει την ιδέα να οργανώσει εκλογές για να επιστρέψει η εξουσία στον λαό!...

Μία καινούρια περιπέτεια του Ιζνογκούντ, σε σενάριο των Nicolas Canteloup και Laurent Vassilian και σκίτσα του Nicolas Tabary, γιού του Jean Tabary.
Επιμέλεια σεναρίου Anne Goscinny.

Συγγραφείς: Nicolas Canteloup, Laurent Vassilian
Εικονογράφος: Nicolas Tabary
Σελίδες: 48
Ημερομηνία έκδοσης: 19/07/2023
ISBN: 9789603215905
Εκδότης: Μαμούθκομιξ
Αρχική τιμή: 5,80€

💬4663


Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 547: SPIDER-MAN Spider-Verse: Το Τέλος (2023)


ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ MARVEL!


Ο ΜΟΡΛΟΥΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ —ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Έχοντας στο πλευρό του ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα του Αραχνο-Σύμπαντος, ο πιο τρομακτικός αντίπαλος του Σπάιντι είναι και πάλι εδώ —και καμία Αράχνη δεν είναι ασφαλής!
Κι αυτό ισχύει περισσότερο για την περίπτωση του “εκλεκτού”, του Πίτερ Πάρκερ! Καθώς οι ήρωες με αραχνοδυνάμεις ετοιμάζονται για τη σύγκρουση –και ο ένας μετά τον άλλο γνωρίζει την ήττα— ο Μόρλουν δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα!
Η Σάθρα κάνει την επανεμφάνισή της, πιο δυνατή από ποτέ, και στο μυαλό της έχει μόνο ένα σκοπό: να εξοντώσει όλες τις αράχνες!

Η επέτειος των 60 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του Σπάιντι θα μείνει στην ιστορία, καθώς δύο από τους σπουδαιότερους δημιουργούς του, ο σεναριογράφος Dan Slott κι ο εικονογράφος Mark Bagley, συνεργάζονται για πρώτη φορά σε έναν τίτλο του Αραχνάκια!

«Ο Slott δημιουργεί μια ανυπέρβλητη ιστορία για το Spider-verse!»
–superpoweredfancast.com

«Ένα από τα καλύτερα events του Spider-Man εδώ και χρόνια!»
–comicsbeat.com

Συγγραφέας: Slott Dan
Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
ISBN: 978-618-5797-07-2
Ημερομηνία έκδοσης: 12/07/2023
Αριθμός σελίδων: 168
Διαστάσεις: 17 x 26
Αρχική τιμή: €21,90
Εκδότης: Anubis

💬4662


Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1108: Μύθοι και Ήρωες #1


ΔΙΑΣ: Ένας κεραυνός για τη φαγούρα

Υπάρχει μια χώρα όπου τα όντα είναι μυθικά. Όπου πλάσματα μισά άνθρωποι και μισά ζώα συναναστρέφονται με ημίθεους.
Ορισμένοι έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις και άλλοι μετατρέπουν σε χρυσάφι ό,τι αγγίζουν.
Εδώ κατοικούν ο Άτλαντας, ο Ηρακλής, η Αφροδίτη, ο Μινώταυρος και όλοι οι άλλοι Μύθοι και Ήρωες, στους πρόποδες του Ολύμπου, υπό την ηγεσία ενός Δία στα πρόθυρα της κατάθλιψης…

Νέα σειρά παιδικών βιβλίων εμπνευσμένη
από την ελληνική μυθολογία


Η BRAINFOOD ΕΚΔΟΤΙΚΗ και οι εκδόσεις Φουρφούρι με χαρά ανακοινώνουν την έκδοση της διάσημης εικονογραφημένης σειράς των εκδόσεων Bamboo Édition “Les Petits Mythos”, στα ελληνικά, υπό τον τίτλο «Μύθοι και Ήρωες» και στα αγγλικά, υπό τον τίτλο «Myths and Heroes». Μια καταπληκτική σειρά, με σκληρό εξώφυλλο, προσεγμένη παραγωγή και απίθανη, έγχρωμη εικονογράφηση.

Πρόκειται για μια χιουμοριστική παιδική σειρά βιβλίων τα οποία βασίζονται στην ελληνική μυθολογία. Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μινώ, ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου. Θέλουν να αποκτήσουν τη φήμη, τη δόξα και τις δυνάμεις των Θεών του Ολύμπου, όμως κάθε προσπάθειά τους πέφτει στο κενό… Γκαφατζήδες, αλλά ατρόμητοι, μπλέκονται στα πόδια του Δία, στην τρίαινα του Ποσειδώνα, στα φτερά του Ίκαρου, στα… σαγόνια της Λερναίας Ύδρας και πάντα, την τελευταία στιγμή, γλιτώνουν από την καταστροφή!
Στις περιπέτειές τους θα γνωρίσουν όλους τους Θεούς και τους Ήρωες της μυθικής αρχαίας Ελλάδας και, μέσα από τους άθλους και τις αποτυχίες τους, θα μας συστήσουν όλους τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας.

Σενάριο: Cazenove
Σχέδια: Larbier
Χρώματα: Alexandre Amouriq & Mirabelle
Μετάφραση: Χαρά Σκιαδέλλη
Ημερομηνία έκδοσης: 12/06/2023
Διαστάσεις: 21,5×28,5
Σελίδες: 56
ISBN: 9786185488826
Εκδότης: Εκδόσεις Φουρφούρι
Αρχική τιμή: 14,43€

💬4661


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 546: The Witcher Ronin (2023)


O Moναχικός Πολεμιστής
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ MANGA
ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ WITCHER!


Σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από την Ιαπωνία της εποχής Έντο, ο Γκέραλτ έρχεται αντιμέτωπος με ηθικά διλήμματα, ενώ θα πολεμήσει εναντίον γιοκάι και όνι, πλασμάτων της ιαπωνικής μυθολογίας. Κάθε αναμέτρηση του δίνει κι από ένα νέο στοιχείο στην απελπισμένη του αναζήτηση για ένα μυστηριώδες πλάσμα γνωστό ως η Κυρά του Χιονιού ή αλλιώς γιούκι όνα, που κρατάει το κλειδί για να φτάσει ο Γκέραλτ στον προορισμό του. Μα το να τη βρει θα αποδειχθεί πως δεν είναι τόσο εύκολο…

Ο ήρωας που αγάπησαν εκατομμύρια μέσα από τα video games και την επιτυχημένη σειρά του Netflix, έρχεται τώρα και σε manga!

«Οι φαν του Γητευτή θα βρουν ότι αυτό το manga είναι μια απαραίτητη προσθήκη στη συλλογή τους!»
–theturnaroundblog.com

Συγγραφέας: Jaki Rafal
Εικονογράφος: Hataya
Μετάφραση: Χρήστος Τσέλιος
ISBN: 978-960-623-557-3
Ημερομηνία έκδοσης: 31/05/2023
Αριθμός σελίδων: 120
Διαστάσεις: 12,5 x 19
Εκδότης: Anubis
Αρχική τιμή: €9,90

💬4660


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

SN DIECAST CARS 26. Hot Wheels Premium - Car Culture Team Transport #63


Στο βίντεο παρουσιάζουμε το φανταστικό σετ Hot Wheels Premium - Car Culture Team Transport #63, με το '70 Plymouth AAR Cuda και το Sakura Sprinter. Το σετ κυκλοφόρησε το 2024.
Δείτε το video που ακολουθεί. Αλήθεια, εσείς έχετε κάνει εγγραφή στο κανάλι μας;



🚔4659


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1107: Spaghetti Western #1


Η συμμορία του διαβόητου Μαζαρόνι, απαγάγει την όμορφη Σπαγγετίνα από το Σαλούν της πόλης και ο δήμαρχος Κανελλόνης στέλνει εσπευσμένα τηλεγράφημα στο Ελ Πάστο, στον Σπαγγέτι Τζακ, για να έρθει να σώσει την κατάσταση. Ο Σπαγγέτι Τζακ, με τη βοήθεια του σκληροτράχηλου σερίφη Αλ Ντέντε, του θαρραλέου ΜακΤσιζ και των ερυθρόδερμων φίλων του, Σπαγγέτσαπ και Κετσαπίου, αναλαμβάνουν δράση! Θα καταφέρουν άραγε να... τυλίξουν τους κακοποιούς με το... μακρύ χέρι του Νόμου;

Συγγραφέας: Olivaris
Εικονογράφηση: Νικόλας Στεφαδούρος, Κόννυ Τσιχλόγιαννη
Σελίδες: 32
Ημερομηνία έκδοσης: 19/05/2023
ISBN: 9786188664012
Εκδότης: Oops Comics


💬4658

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 545: Την Τρίτη Ημέρα (2023)


Το Πάσχα όπως δεν το έχεις ξαναδεί

Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, έχοντας κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου, βρίσκεται στο απόγειό της. Η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι γεμάτη κόσμο που ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα. Ένας ξυλουργός από μια μικρή κωμόπολη φτάνει στην Ιερουσαλήμ και τον συναντάμε σε δείπνο με τους φίλους του. Αλλά, χωρίς οι περισσότεροι να το γνωρίζουν, έχουν ήδη αρχίσει να εκτυλίσσονται όσα θα οδηγήσουν στο πιο σημαντικό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας.
Το σύμπαν κρατάει την ανάσα του καθώς το νήμα ξετυλίγεται και τα γεγονότα φτάνουν σε έναν συγκλονιστικό επίλογο… Την Τρίτη Ημέρα!


Τίτλος πρωτοτύπου: The Third Day
Κείμενα: Ευαγγελιστής Λουκάς
Εικονογράφηση: Alex Webb-Peploe
Σχεδιασμός: André Parker
Επιμέλεια έκδοσης: Κλειώ Παπασπύρου
Ημερομηνία έκδοσης: Απρίλιος 2023
Εξώφυλλο: Μαλακό
Αριθμός σελίδων: 48
Διαστάσεις: 26 x 17 εκ.
ISBN: 978-618-85390-7-5
Εκδότης: Εκδόσεις Σπόρος
Αρχική τιμή: €10,00

💬4657


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1106: Οι Περιπέτειες των Ζο, Ζετ και Ζοκό #3


Οι Περιπέτειες των Ζο, Ζετ και Ζοκό είναι μία γαλλοβελγική σειρά δημιουργημένη από τον Hergé, τον γνωστό συγγραφέα των Περιπετειών του Τεντέν. Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι δύο παιδιά, τα αδέρφια Ζο και Ζετ, τα οποία μαζί με τη μαϊμουδίτσα Ζοκό, μπλέκουν σε συναρπαστικές περιπέτειες.

Στο τρίτο τεύχος, ο κύριος Λεγκράντ θα ταξιδέψει μαζί με την οικογένειά του στο Γκοπάλ, ένα μικρό ανεξάρτητο κράτος, για να κατασκευάσει μια γέφυρα για τον Μαχαραγιά του. Αυτό, όμως, δεν θα ευχαριστήσει κάποιους που θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην ολοκληρωθεί το έργο, θέτοντας σε κίνδυνο την οικογένεια των μικρών μας φίλων.

Οι Περιπέτειες του Τεντέν είναι παγκοσμίως γνωστές. Ο Hergé όμως έχει δημιουργήσει και άλλους ήρωες και ιστορίες που συνεχίζουν να συναρπάζουν μέχρι τις μέρες μας. Σε αυτό το άλμπουμ θα διαβάσετε μια από αυτές τις κλασικές ιστορίες που έγραψε και σχεδίασε ο μεγάλος αυτός δημιουργός τη δεκαετία του ’30. Ο Ζο και η Ζετ έχουν εμφανιστεί σε οπισθόφυλλα αρκετών τευχών της σειράς Τεντέν, όμως οι περιπέτειές τους παρέμεναν αδημοσίευτες στην Ελλάδα έως τώρα. Μη χάσετε το τρίτο και τελευταίο τεύχος μεγάλου μεγέθους 60 σελίδων.


Δημιουργός: Hergé
Ημερομηνία έκδοσης: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Αριθμός σελίδων: 60
Διαστάσεις: 21x28 cm
Εκτύπωση: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-177-0
Εκδότης: Εκδόσεις Μικρός Ήρως
Αρχική τιμή: 7,50€

💬4656


Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 544: Λεφτά (2023)


Ένα κόμικ άλμπουμ για τα… Λεφτά
Μια καυστική κριτική της τρομακτικής κοινωνίας του χρήματος


Η μεγαλοφυής τέχνη του Μπριέβα είναι από αυτές που σε κάνουν να γελάς μόνο κατά το ήμισυ. Το άλλο ήμισυ προκαλεί σκέψεις και συναισθήματα υπαρξιακού χαρακτήρα.
Ο Μιγκέλ Μπριέβα δεν είναι μόνο ένας μεγάλος πολιτικός βινιετίστας, αλλά ένας μεγάλος πολιτικός καλλιτέχνης, ένας μεγάλος εικονογράφος των πολιτισμών. Το έργο του "Λεφτά", με το στυλ του γραφιστικού εκλεπτυσμού, αποτυπώνει με ακρίβεια τον βιομηχανικό καπιταλισμό και την Δυτική κουλτούρα, γιατί τα σκίτσα του -τα οποία θυμίζουν έντονα διαφημίσεις προηγούμενων δεκαετιών- αναδεικνύουν με ακρίβεια τον χρηματοπιστωτικό και καταναλωτικό καπιταλισμό και την επίδραση του χρήματος στους σύγχρονους ανθρώπους, πάντα με καυστικό και άκρως σαρκαστικό τρόπο, ο οποίος αρκετές φορές "προσβάλλει" και προκαλεί την οικειότητα και την ίδια την καθημερινότητά μας.

Το έργο "Λεφτά" αρχικά κυκλοφόρησε σαν περιοδικό-φανζίν σε πέντε τεύχη, ως αυτοέκδοση του δημιουργού. Αργότερα εκδόθηκε σε έναν ενιαίο τόμο, ο οποίος εκδόθηκε και σε άλλες χώρες και γλώσσες. Η παρούσα έκδοση είναι μια επιλογή υλικού και από τα πέντε τεύχη, ειδικά για την ελληνική έκδοση.

Τίτλος πρωτοτύπου στα Ισπανικά: Dinero
Κείμενο & Εικονογράφηση: Miguel Brieva
Μεταφραστής: Σταύρος Κάσσης
Ημερομηνία έκδοσης: 01/05/2023
Σελίδες: 166
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο
Σχήμα: 15,5 x 22 cm
Αρχική τιμή: €16,96
Εκδότης: ΚΨΜ

💬4655

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1105: Βασίλειος Βασιλεύς #4


Οι Πύλες του Τραϊανού

Το 4ο μέρος της επικής σειράς “Βασίλειος Βασιλεύς”, βασισμένο όπως πάντα σε εκτενή βιβλιογραφία για την ιστορική ακρίβεια των γεγονότων, υπόσχεται ακόμα περισσότερη δράση και δραματικά γεγονότα που αφήνουν τον αναγνώστη με την απορία: Πώς στο καλό τα κατάφερε ο Βασίλειος Β’, τελικά;

Σε αυτό το τεύχος τη σκυτάλη της αφήγησης της ιστορίας αναλαμβάνει ο Νικηφόρος Ουρανός. Ο πιο έμπιστος σύμβουλος του Βασίλειου Β’ επέστρεψε σε ένα κρίσιμο ιστορικό σημείο όπου έχουν δημιουργηθεί δύο φατρίες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας. Ο Βασίλειος ετοιμάζεται να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης του κράτους και του στρατού της Ρωμανίας.

Αφορμή για την έναρξη της σύγκρουσης θα αποτελέσουν οι επιλογές του Βασίλειου στην εξωτερική πολιτική. Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις επιλογές του παίζει η Αριάδνη, η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ. Αναζητώντας να την βρει, ο Βασίλειος θα έρθει αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο ηγεμόνα των Βουλγάρων, Σαμούηλ.

Συγγραφέας: Σπύρος Θεοχάρης
Σχέδιο: Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Χρώμα: Ιωάννα Αθανασοπούλου, Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 64
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-86624-8-3
Εκδότης: Byzantine Tales

💬4654


Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ελληνικά Comic Books 543: Η Ιστορία της Θεραπαινίδας σε Κόμικς (2023)


Ό,τι φορούν οι Θεραπαινίδες είναι κόκκινο: το χρώμα του αίματος, που μας καθορίζει.
Στο δυστοπικό μέλλον που περιγράφει η Μάργκαρετ Άτγουντ, περιβαλλοντικές καταστρoφές και φθίνοντα ποσοστά γεννήσεων έχουν οδηγήσει στον Δεύτερο Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Το αποτέλεσμα είναι η ανάδυση της Δημοκρατίας της Γαλαάδ, ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που επιβάλλει αυστηρούς κοινωνικούς ρόλους και υποδουλώνει τις λίγες γυναίκες που είναι ικανές για αναπαραγωγή. Η Τουφρέντ είναι μία από αυτές, η Θεραπαινίδα που προορίζεται να γεννήσει παιδιά για λογαριασμό ενός από τους αξιωματούχους της Γαλαάδ. Έχοντας χάσει τον σύζυγο, το παιδί, την ελευθερία της, αλλά και το ίδιο της το όνομα, η Τουφρέντ γαντζώνεται από τις αναμνήσεις της και τη θέλησή της για να επιβιώσει.
Προκλητικό, αναπάντεχο, προφητικό, το μυθιστόρημα "Η ιστορία της Θεραπαινίδας" είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η υπέροχη διασκευή αυτού του σύγχρονου κλασικού έργου σε γκράφικ νόβελ διά χειρός της καλλιτέχνιδας Ρενέ Νο αναδεικνύει με μοναδική ζωντάνια την τρομακτική πραγματικότητα της Γαλαάδ.

Συγγραφέας: Μάργκαρετ Άτγουντ
Μεταφραστής: Παναγιώτα-Λητώ Ανδρέου
Εικονογράφος: Renee Nault
Σελίδες: 248
Ημερομηνία έκδοσης: 04/05/2023
ISBN: 9786180149258
Διαστάσεις: 16 x 23.5 cm
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Αρχική τιμή: €17,70
Εκδότης: Ψυχογιός

💬4653


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1104: Τερματοφύλακας Γιατρός #8


Η ιστορία συνεχίζεται...

Το βρετανικής προέλευσης κόμικς, Τερματοφύλακας Γιατρός, αποτελούσε για δεκαετίες ολόκληρες το «Ιερό Τοτέμ» στο χώρο του αθλητικού κόμικς. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό τόσο στη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα μέσα από το περιοδικό Μπλεκ. Όπως γράφει και το in.gr: «Οι ιστορίες του “Τερματοφύλακα Γιατρού” τοποθετούν και πάλι το ποδόσφαιρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος, μακριά από εκτυφλωτικούς lifestyle προβολείς και αναδεικνύουν τη διαχρονική σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνική βάση από την οποία προέρχεται.» Τώρα ο Μπελ Λήπερ ξαναζωντανεύει —για πρώτη φορά μετά από 43(!) χρόνια— από «δικούς μας» δημιουργούς, σε σχέδιο του Κώστα Φραγκιαδάκη και σε σενάριο του Μι Δέλτα!

Ο Μπεν Λήπερ, είναι ένας πολυάσχολος νέος. Μπορεί το απόγευμα να αγωνίζεται ως τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτυ, αλλά το πρωί είναι φοιτητής της Ιατρικής. Ο Τερματοφύλακας Γιατρός είναι ένα κόμικς που φημίζεται στη Βρετανία για το πρωτοποριακό για την εποχή σενάριο, που εμπλέκει τον πρωταγωνιστή του σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα. Πότε ως γιατρός, πότε ως ποδοσφαιριστής, πότε ως και τα δύο, ο νεαρός Μπεν Λήπερ προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του να βρει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί. Σε αυτό, αρκετές φορές μπαίνουν εμπόδιο κάποιοι από τους καθηγητές του στην Ιατρική Σχολή που φοιτά ή και παράγοντες ομάδων ποδοσφαίρου. Η ομάδα του στην αρχή αγωνίζεται στη Δ’ Αγγλίας, όμως πάντοτε καταφέρνει να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, κάτι το οποίο οφείλει στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Μπεν. Στη νέα ιστορία του ήρωα, ο Μπεν Λήπερ συμμετέχει σε μια ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και προσγειώνεται το καλοκαίρι του 2014 στο Χαλέπι της Συρίας, το οποίο βιώνει τον τρόμο και τη δυστυχία του πολέμου. Ο Τερματοφύλακας Γιατρός σε αυτό το νέο τεύχος θα μας εξιστορήσει τη διττή σημασία του πιο όμορφου παιχνιδιού στον κόσμο...


Ο Μπεν Λήπερ μπορεί να δημιουργήθηκε από τους Tom Tully και Tony Harding και να ολοκληρώθηκε σε 182 επεισόδια (σύνολο 550 σελίδες, που μαζεύτηκαν σε 7 τεύχη από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως), ωστόσο η ελκυστικότητα στη διττή φύση του ήρωα δημιουργεί την ανάγκη για περαιτέρω εξερεύνησή του, εξού και η προκειμένη έκδοση! Ο Μι Δέλτα παίρνει τη σκυτάλη από τον Tom Tully, και επιχειρεί να συμπυκνώσει όλα τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα, κρατώντας έντονο το κοινωνικοπολιτικό (και ποδοσφαιρικό) στοιχείο, ενώ ο Κώστας Φραγκιαδάκης σχεδιάζει ξανά την κλασική φιγούρα του Μπεν Λήπερ, μια δουλειά καθόλου εύκολη, κρίνοντας από το εκπληκτικό σχέδιο του Tony Harding, που καταφέρνει να φέρει με μεγάλη επιτυχία εις πέρας! Πρόκειται για μια εκπληκτική ιστορία που κανένας φαν του ήρωα, αλλά και κανένας λάτρης του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να χάσει, όπου κυριαρχεί η περιπέτεια, η ίντριγκα και το… ποδόσφαιρο!


Δημιουργοί: Μι Δέλτα, Κώστας Φραγκιαδάκης
Ημερομηνία έκδοσης: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Αριθμός σελίδων: 36
Διαστάσεις: 21x28 cm
Εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
ISSN: 2944-9812
Εκδότης: Εκδόσεις Μικρός Ήρως
Αρχική τιμή: 4,90€

💬4652


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Παγίδα / Trap (2024) - Official Trailer


Η νέα ταινία του M. Night Shyamalan!
Ο Josh Hartnett υποδύεται έναν πατέρα που συνοδεύει την έφηβη κόρη του (Ariel Donoghue) σε μία ποπ συναυλία της τραγουδίστριας Lady Raven (Saleka Shyamalan, η κόρη του σκηνοθέτη). Κάποια στιγμή, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει έντονη αστυνομική κινητοποίηση στο γήπεδο και ανακαλύπτει ότι η συναυλία είναι στην πραγματικότητα μία παγίδα για να συλλάβουν οι Αρχές έναν διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο, ονόματι “The Butcher” που πιστεύουν ότι βρίσκεται μέσα στο κοινό. Υπό κανονικές συνθήκες, αν μάθαινε κάποιος γονιός ότι το παιδί του πιθανότατα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με έναν serial killer, θα ζούσε έναν εφιάλτη. Όμως, ο συγκεκριμένος πατέρας δεν είναι σαν τους περισσότερους γονείς. Και στο trailer υπάρχει σαφής υπανιγμός: κι αν τελικά αυτός ο πατέρας είναι ο δολοφόνος;...

Δείτε το trailer εδώ:



🔎4651


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...