Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Νέες εκδόσεις 1093: Χρυσή Βιβλιοθήκη Αρχαίας Ελλάδας #1


Πλάτων - Πολιτεία Α' Μέρος

Ο Σωκράτης και άλλοι εξέχοντες Αθηναίοι και ξένοι συνομιλούν με θέμα την έννοια της δικαιοσύνης και εξετάζουν κατά πόσο ένας δίκαιος άνθρωπος είναι πιο ευτυχής από έναν άδικο. Με αυτή την αφορμή, ο Πλάτων περιγράφει μια ιδεατή-ουτοπική πολιτεία, την «Καλλίπολη», όπου κυβερνούν οι φιλόσοφοι-βασιλείς (Α΄ μέρος).


ΠΛΑΤΩΝ · ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ · ΟΜΗΡΟΣ · ΗΡΟΔΟΤΟΣ · ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ · ΑΙΣΩΠΟΣ · ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ · ΗΣΙΟΔΟΣ · ΞΕΝΟΦΩΝ · ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ · ΑΙΣΧΥΛΟΣ · ΣΟΦΟΚΛΗΣ · ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ · ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ · ΣΤΡΑΒΩΝ

Η σύγχρονη έκδοση των κλασικών έργων της αρχαιότητας σε όμορφες χρυσότυπες εκδόσεις, πραγματικά διαμάντια για κάθε βιβλιοθήκη. Μια ολοκληρωμένη συλλογή όλων των μεγάλων έργων, με τα αυθεντικά αρχαία κείμενα Oxford University Press και Harvard University Press, μαζί με σύγχρονες νεοελληνικές μεταφράσεις δίπλα στα αρχαία.
Με την μεγαλύτερη ευκολία, στο περίπτερο της γειτονιάς και σε προσιτή τιμή.


ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Αλέξανδρος Πάλλης (1851-1935)
Ποιητής, λόγιος και μεταφραστής. Όσον αφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία, σημαντικότερο έργο του θεωρείται η μετάφραση της Ιλιάδας του Ομήρου στη δημοτική και σε δεκαπεντασύλλαβους στίχους. Ο Πάλλης γεννήθηκε στον Πειραιά και πέθανε στο Λίβερπουλ. Το όνομά του συνδέθηκε με το κίνημα του δημοτικισμού, του οποίου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ιάκωβος Πολυλάς (1825-1896)
Λόγιος, πολιτικός, κριτικός της Επτανησιακής Σχολής. Γόνος ευγενών, γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Το μεταφραστικό του έργο είναι σπουδαίο και περιλαμβάνει έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ποιήματα Λατίνων και Ευρωπαίων ποιητών αλλά και έργα του Σαίξπηρ.

Ιωάννης Γρυπάρης (1870-1942)
Ποιητής, μεταφραστής και φιλόλογος, γεννήθηκε στη Σίφνο και πέθανε στην Αθήνα. Το μεταφραστικό του έργο, αν και περιορισμένο, είναι μεγίστης σημασίας. Εξέχουσα θέση κατέχουν οι μεταφράσεις των Διαλόγων του Πλάτωνα και ιδιαίτερα η Πολιτεία, αλλά κυρίως οι μεταφράσεις των τραγωδιών του Αισχύλου και του Σοφοκλή.


Φώτος Πολίτης (1890-1934)
Σπουδαίος σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και συγγραφέας. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η σκηνοθεσία του έργου Οιδίπους τύραννος, του Σοφοκλή, σε δική του μετάφραση, μία καταπληκτική παρακαταθήκη από τον πολιτισμό του νεότερου ελληνισμού που προσφέρεται σήμερα.

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)
Ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, πολύ δημοφιλής στην εποχή του, που είχε μάλιστα χαρακτηριστεί «σύγχρονος Αριστοφάνης». Το 1906 προτάθηκε για το Βραβείο Νόμπελ και, όταν πέθανε, τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Σωτήρος.

Δείτε εδώ και το video της παρουσίασης του πρώτου τόμου, στο κανάλι μας:



Ημερομηνία κυκλοφορίας 1ου τόμου: 9 Απριλίου 2024
Τιμή 1ου τόμου: 3,99€
Οι τόμοι 2, 3 και 4 κυκλοφορούν ένας κάθε δύο εβδομάδες.
Όλοι οι επόμενοι κυκλοφορούν ένας κάθε εβδομάδα. Τιμή ανά τόμο: 11,99€
Ο εκδότης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών στους τίτλους, στη σειρά και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των τόμων.
Εκδότης: ΡΟΔΑΞ / RADNET



🔎


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...