Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Άλμπουμ (Αυτοκόλλητα και Κάρτες) 12: Love Is... (Αγάπη είναι...)


Το Love Is... (Αγάπη είναι...) είναι στριπάκια μονού καρέ. Η λεζάντα σε κάθε στριπάκι ξεκινά με τη φράση "Love is..." στην επάνω αριστερή γωνία, με τη σκέψη να συμπληρώνεται στο κάτω μέρος, κάτω από μια εικονογράφηση, συνήθως του άνδρα και της γυναίκας που είναι οι κύριοι χαρακτήρες.
Οι δύο βασικοί χαρακτήρες είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, ζωγραφισμένοι απλοϊκά, με μεγάλα κεφάλια και μάτια. Συνήθως απεικονίζονται χωρίς ρούχα, εκτός εάν χρειάζονται ρούχα για τη σκηνή που απεικονίζεται, όπως στρατιωτική στολή για τον άνδρα ή ποδιά για τη γυναίκα. Οι φιγούρες δεν έχουν πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά εκτός από τη γυναίκα που έχει κουκκίδες για τις θηλές. Αναγνωρίζεται από τα κοντά μαύρα μαλλιά του και εκείνη από τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά της μέχρι τη μέση. Οι χαρακτήρες έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα στάδια του ρομαντισμού: απλές συναντήσεις, ραντεβού, ως νεαρό παντρεμένο ζευγάρι και σε μεγάλη ηλικία. Αν και οι δύο χαρακτήρες δεν ονομάζονται συνήθως, σε ένα σχέδιο του 1974 προσδιορίζεται η γυναίκα ως "Kim", ενώ σε ένα άλλο του 1971 γράφει το γράμμα "R" στην άμμο της παραλίας: και οι δύο αναφορές στην αρχική σκιτσογράφο Kim Casali και τον σύζυγό της, Roberto.
Τα στριπ περιστασιακά περιλαμβάνουν μέλη της οικογένειας του ζευγαριού. Τα δύο τους παιδιά μπορεί να εμφανίζονται είτε ως βρέφη είτε ως προέφηβοι. Φαίνονται επίσης οι γκριζομάλληδες ηλικιωμένοι γονείς και των δύο συντρόφων. Έχουν εμφανιστεί κατοικίδια σκυλιά και γάτες. Περιστασιακά εμφανίζονται φίλοι και άλλοι, που γενικά διακρίνονται από τους κύριους χαρακτήρες από το χρώμα και το στυλ των μαλλιών τους.
Αν και η σειρά των στριπ ασχολείται γενικά με ζητήματα προσωπικών σχέσεων, μερικές φορές υπάρχουν μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διδασκαλία των παιδιών.



Το Love Is... είναι ένα κόμικ που δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή σκιτσογράφο Kim Casali τη δεκαετία του 1960. Τα σχέδια προήλθαν από μια σειρά από σημειώσεις αγάπης που σχεδίασε η Kim για τον μελλοντικό της σύζυγο, Roberto Casali. Δημοσιεύτηκαν σε φυλλάδια στα τέλη της δεκαετίας του 1960, πριν εμφανιστούν σε μορφή strip σε μια εφημερίδα το 1970, με το ψευδώνυμο "Kim". Έκτοτε, έγιναν διάσημα σε όλο τον κόσμο!
Ένα από τα πιο διάσημα σχέδιά της Kim, το "Love Is... be able to say you are sorry", που δημοσιεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1972, κυκλοφορούσε διεθνώς για πολλά χρόνια σε έντυπη μορφή, σε κάρτες και σε αναμνηστικά. Η δημοσίευση του στριπ συνέπεσε με την προβολή της ταινίας του 1970 "Love Story".
Στο απόγειο της δημοτικότητάς τους, στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, τα στριπάκια αυτά απέφεραν στην Casali περίπου πέντε έως έξι εκατομμύρια δολάρια ετησίως!
Ο Roberto Casali διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο το 1975 και η Kim σταμάτησε να δουλεύει στο καρτούν για να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του. Η Casali ανέθεσε στον Βρετανό σκιτσογράφο Bill Asprey να αναλάβει τη συγγραφή και τη σχεδίαση των καθημερινών γελοιογραφιών για εκείνη, με το ψευδώνυμό της.
Μετά το θάνατό της το 1997, ο γιος της Casali, Stefano, ανέλαβε τη Minikim, την εταιρεία που χειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα.

Το άλμπουμ αυτοκολλήτων που παρουσιάζουμε, ήταν της ιταλικής εταιρείας PANINI. Μεταφράστηκε, τυπώθηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1982.
Απολαύστε το στο κάτωθι video:



🔎4543


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...