Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

51o Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως


Η καρδιά του βιβλίου χτυπάει και φέτος τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα!
Δίνουμε ραντεβού στο καθιερωμένο φεστιβάλ βιβλίου, που επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως από την 1η έως τη 17η Σεπτεμβρίου.

Αύριο, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, το "51o Φεστιβάλ Βιβλίου", αυτή τη φορά στο Πεδίον του Άρεως. Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου επιστρέφει και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του Πάρκου. 210 εκδοτικοί οίκοι, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.
Στον αναμορφωμένο και ιστορικό -για το βιβλίο- χώρο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο, πολιτιστικό γεγονός.


Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 είναι αφιερωμένο στη «Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα», αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά των γυναικών στον πολιτισμό, αλλά και αναδεικνύοντας τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο πέρασμα των ετών μέχρι και σήμερα, ενώ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.
Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν: Συναυλία με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου, συναυλία από το Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη, συναυλία με την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, παιδική θεατρική παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων» από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Νικόλα Τζιβελέκη», εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, διημερίδα πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 κοσμεί έργο του Έλληνα ζωγράφου, Γιώργου Ρόρρη.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00.


🔎4514


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...