Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Νέες εκδόσεις 1025: Τερματοφύλακας Γιατρός #3


Ο Τερματοφύλακας Γιατρός κυκλοφορεί με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,
κάθε Σάββατο.

Ο Μπεν Λήπερ, είναι ένας πολυάσχολος νέος, ο οποίος το απόγευμα αγωνίζεται ως τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτυ και το πρωί είναι φοιτητής της Ιατρικής. Το πρωτοποριακό για την εποχή σενάριο του κόμικς εμπλέκει τον Μπεν Λήπερ σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα στα οποία ο νεαρός συνήθως προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό του να βρει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί. Σε αυτό, αρκετές φορές μπαίνουν εμπόδιο κάποιοι από τους καθηγητές του στην Ιατρική Σχολή που φοιτά ή και παράγοντες ομάδων ποδοσφαίρου. Η ομάδα του στην αρχή αγωνίζεται στη Δ’ Αγγλίας, όμως πάντοτε καταφέρνει να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, κάτι το οποίο οφείλει στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Μπεν.

Σημείωμα του Εκδότη: «Για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Τερματοφύλακας Γιατρός κυκλοφορεί πλέον σε δικό του, αυτόνομο περιοδικό. Η κυκλοφορία αυτή ήταν κάτι που θέλαμε να γίνει εδώ και χρόνια και τελικά τα καταφέραμε. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν η άσχημη αρχική κατάσταση των αυθεντικών σελίδων. Ο Τερματοφύλακας Γιατρός είναι μια παλιά ιστορία που δημιουργήθηκε στο χέρι. Αυτό σημαίνει πως στις πρωτότυπες σελίδες είχαν μείνει σημάδια από ταινία, κόλλα, άλλα χαρτιά, και γενικά ήταν σε κατάσταση που δεν μπορούσαν να εκδοθούν. Με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία, συμφωνήσαμε με την DC Thomson να αναλάβουμε τον καθαρισμό και την ψηφιακή επεξεργασία των αυθεντικών σελίδων. Έφυγαν σημάδια κόλλας, εξαφανίστηκαν κιτρινίλες λόγω παλαιότητας, καθαρίστηκαν μαύρες γραμμές που εμφανίζονταν στα περιγράμματα από διάφορες φιγούρες. Μερικές σελίδες δεν υπήρχαν καν στα αρχεία, επομένως αναγκαστήκαμε να επιστρατεύσουμε σκαναρίσματα από τα περιοδικά στα οποία είχαν εκδοθεί. Υπήρχαν περιπτώσεις σελίδων που είχαν ξεκολλήσει μπαλονάκια ή ακόμα και μέρη του πρωτότυπου σχεδίου, επομένως αυτά τα τμήματα έπρεπε να συγχωνευθούν με αντίστοιχα κομμάτια από τα σκαναρισμένα τεύχη.
Κάθε μία σελίδα που παρουσιάζεται σε αυτή τη νέα έκδοση, είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και τροποποιημένη από την Τίνα Χελιώτη, ώστε να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο πιστή στο πρωτότυπο σχέδιο που φιλοτέχνησαν οι δημιουργοί. Τα εξώφυλλα που παρουσιάζονται σε κάθε τεύχος, είναι επεξεργασμένα και χρωματισμένα εκ νέου, από τον Νίκο Κούτση.»

Ο "Τερματοφύλακας Γιατρός" είναι μία κλασική σειρά σε σενάριο των J. T. Robertson & Roy Bullen, και σχέδιο Barrie Mitchell & Tony Harding. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου 1978 στο πρώτο τεύχος του αγγλικού περιοδικού Scoop και ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981, στο Scoop #194. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος #81 του Μπλεκ Νέας Περιόδου στις 5 Αυγούστου του 1981. Η σειρά ολοκληρώθηκε στο τεύχος #261 αλλά λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο αναγνωστικό κοινό, αναδημοσιεύτηκε άλλες δύο φορές, ενώ φιλοξενήθηκε και στα #19-30 του Νέου Μπλεκ.

Οι ιστορίες του Τερματοφύλακα Γιατρού επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα, καλύτερες από ποτέ. Μην τις χάσετε!!!

💬4329

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...