Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Νέες εκδόσεις 912 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #40

New X-Men
Αυτοκρατορική Εισβολή


Οι X-Men πίστεψαν ότι νίκησαν την Κασάντρα Νόβα, την παρασιτική δίδυμη του καθηγητή Εξέιβιερ. Όμως, εκείνη κατάφερε να διαφύγει στο διάστημα και τώρα, με τη δύναμη μιας διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας στα χέρια της, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη για εκδίκηση. Αφού κατάφερε να υποτάξει την εξωγήινη αυτοκρατορία των Σι'αρ, έχουν οι X-Men κάποια ελπίδα να τη σταματήσουν;...



Η επική σειρά, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας. Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο. Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€.
Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ). Στο επιπλέον υλικό αυτού του τεύχους:
-Ο εικονογράφος: Igor Kordey
-Ο εικονογράφος: Ethan van Sciver


Σελίδες Νοσταλγίας: Η συγκεκριμένη ιστορία εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Grant Morrison να αναπλάσει και να αναζωογονήσει, ουσιαστικά, την ομάδα των X-Men. Παρά την ιδιαιτερότητα της φύσης των υπερηρώων και των εξωπραγματικών καταστάσεων που αυτοί βιώνουν, προσπαθεί να τους "εξανθρωπίσει" στα μάτια των αναγνωστών, αποκαλύπτοντας τους κρυφούς πόθους, τις επιθυμίες και τους κρυμμένους φόβους τους. Αν το καταφέρνει πραγματικά, θα μπορούσε να το κρίνει μόνο ένας φαν των X-Men, που έχει παρακολουθήσει τους χαρακτήρες ενδελεχώς στην προ Morrison περίοδο. Εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς, οπότε θα αρκεστώ να πω ότι ως μεμονωμένο στοιχείο στην συγκεκριμένη ιστορία, με κάλυψε η ανάλυση των χαρακτήρων. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βιώνει ο καθηγητής Εξέιβιερ, είναι ίσως και τα δυνατότερα στοιχεία της ιστορίας. Αξίζει να αναφέρω και το ιδιαίτερο τεύχος #121, το οποίο περιλαμβάνεται εδώ και αποτελεί μέρος ενός μίνι πρότζεκτ της Marvel, to "Nuff Said" ("Αρκετά Είπαμε"). Σύμφωνα με αυτό, για έναν μήνα το 2002, όλα τα δημοφιλή κόμικς της εταιρείας θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν χωρίς κείμενο, χωρίς διαλόγους και με την αφήγηση της ιστορίας να βασίζεται μόνο στην εικονογράφηση.
Έχω διαβάσει πολύ καλύτερες ιστορίες των X-Men και η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν με εντυπωσίασε, συνολικά. Αν και ούτε η εικονογράφηση είναι από τα δυνατά σημεία του τόμου, υπάρχουν κάποια πολύ όμορφα καρέ, ενώ συμπεριλαμβάνει κάποιες σελίδες με πολύ αισθησιακά χαρακτηριστικά και με προκλητική απεικόνιση του γυναικείου σώματος(!).
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και η ιστορία συνοδεύεται και από σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮ 6/10


Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: New X-Men - Imperial
Πρωτότυπα τεύχη: New X-Men #118-126
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: Νοέμβριος 2001 - Ιούλιος 2002
Σενάριο: Grant Morrison
Εικονογράφηση: Frank Quitely, Ethan van Sciver, Igor Kordey
Ημερομηνία έκδοσης: 12/03/2021
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 240
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€



ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ
Οίκος του Μ

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎4049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...