Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Συλλεκτικά αυτοκινητάκια 5: Super GT Hairy Hustler BR 13/14 (Matchbox, 1988)


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Έτος πρώτης έκδοσης: 1986
Συνολικές εκδόσεις έως σήμερα: 14
Έκδοση παρουσίασης: 13η, 1988
Κατηγορία: Μη πραγματικά
Εργοστάσιο κατασκευής: Κίνα
Κλίμακα: 1:64 (?)
Περιγραφή: Το Super GT είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο της Matchbox, το οποίο σχεδιαστικά είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1971 ως Hairy Hustler. Το αρχικό εκείνο μοντέλο είχε εκδοθεί σε δεκάδες παραλλαγές χρωμάτων και συνδυασμούς τροχών, μέχρι και το 1976. Το 1978 εμφανίστηκε ξανά ως Flamin' Manta, σε τρεις διαπιστωμένες εκδόσεις και μόνο για εκείνη τη χρονιά. Το 1986 εμφανίστηκε και πάλι με το όνομα Super GT και με μικρές σχεδιαστικές διαφορές, κάνοντας 14 εκδόσεις έως το τέλος του 1988. Σε αυτή την τελευταία σειρά εκδόσεων το εντοπίσαμε σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, σε σκούρο κόκκινο, σε πράσινο και σε γκρι. Σε αυτή την τελευταία έκδοση του γκρι, κυκλοφόρησε με παραλλαγή στο συνδυασμό των τροχών, την πρώτη από τις οποίες σας παρουσιάζουμε εδώ.
Οι διαφορές του Super GT από τον προκάτοχό του, το Hairy Hustler, εντοπίζονται εύκολα. Έχουν να κάνουν με τις αποκλειστικά πλαστικές πλάκες βάσης και τα αδιαφανή παράθυρα σε μαύρο χρώμα, που κρύβουν τους κενούς εσωτερικούς χώρους του οχήματος. Επίσης, δεν υπάρχει ο αεραγωγός στο πάνω μέρος, χαρακτηριστικό στοιχείο του Hairy Hustler. Κατασκευάστηκε στην Αγγλία και στην Κίνα.


Ένα από τα πρώτα Hairy Hustler. Διακρίνονται το διαφανές τζάμι, το εσωτερικό σαλόνι, όπως και ο αεραγωγός στο πάνω μέρος του οχήματος.

Επιμέλεια κειμένου/παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3927

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...