Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Νέες εκδόσεις 814 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #9


Guardians of the Galaxy
Κοσμικοί Εκδικητές

Ένα συμβούλιο εξωγήινων φυλών αποφάσισε κανείς να μην πλησιάσει τη Γη. Όμως, δεν συμφωνούν όλοι με αυτό. Έτσι, όταν οι Μπαντούν εξαπολύουν επίθεση εναντίον του πλανήτη, οι Φύλακες του Γαλαξία είναι αυτοί που θα πρέπει να προστατέψουν τον κόσμο μας. Αλλά, τι σχέση έχει ο πατέρας του Σταρ-Λορντ, ο βασιλιάς Τζ-Σον του Σπάρταξ, με την επίθεση; Και μήπως είναι η ευκαιρία του Σταρ-Λορντ να βάλει ένα τέλος στη μοχθηρή του βασιλεία;...

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνονται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Οι "Φύλακες του Γαλαξία" υπήρχαν από παλιά ως κόμικς και -με τη μία ή την άλλη σύνθεση- περιπλανιούνται στο Σύμπαν της Marvel για περίπου μισό αιώνα. Με αφορμή, όμως, την κινηματογραφική ταινία που θα έβγαινε στις αίθουσες το 2014, η εταιρεία αποφάσισε να τους... "ξεσκονίσει" και να τους ξαναφέρει στο προσκήνιο. Το εγχείρημα ανέλαβε προσωπικά ο πολύπειρος Brian Michael Bendis, ο οποίος ενώ η ταινία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της παραγωγής, διάβασε και ξαναδιάβασε όλα τα τεύχη που είχαν εκδοθεί μέχρι τότε με την συγκεκριμένη ομάδα ηρώων. Κι όπως το περίμεναν όλοι, ο Bendis έδωσε την δική του εκδοχή για τους "Φύλακες του Γαλαξία", επικεντρώνοντας την ιστορία του στους ίδιους τους χαρακτήρες. Έχοντας στα χέρια σου μια ομάδα τόσο ανομοιογενή, τόσο διαφορετικών χαρακτήρων, οι ευκαιρίες που του δόθηκαν ήταν άπειρες. Ουσιαστικά δεν πρόκειται παρά για ένα συνονθύλευμα από απόκληρους και παρίες, με αμφίβολες κοινωνικές δεξιότητες. Αυτοί οι καβγατζήδες εξερευνητές του διαστήματος αποκτούν μια πιο "ανθρώπινη" διάσταση, επαναπροσδιορίζοντας την μεταξύ τους σχέση αλλά και τη σχέση του πρωταγωνιστή Σταρ-Λορντ με τον πλανήτη Γη. Η εικονογράφηση του Steve McNiven είναι εκπληκτική, αφού ο καλλιτέχνης άδραξε εδώ την ευκαιρία να σχεδιάσει διαστημικές ιστορίες τις οποίες πάντα λάτρευε -και το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών.
Η ποιότητα της έκδοσης κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρτ και συνοδεύεται και από αρκετές σελίδες με έξτρα πληροφοριακό υλικό.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Guardians of the Galaxy - Cosmic Avengers
Πρωτότυπα τεύχη: Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #0.1,
Guardians of the Galaxy - Tomorrow's Avengers #1,
Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #1-3
Ημερομηνία κυκλοφορίας πρωτότυπων τευχών: 2013
Σενάριο: Brian Michael Bendis
Εικονογράφηση: Steve McNiven, Michael Avon Oeming, Ming Doyle, Michael Del Mundo, Sara Pichelli
Ημερομηνία έκδοσης: 03/01/2020
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 152
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€


Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...