Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ελληνικά Comic Books 405 / Βιβλιοκριτική: Ναπολέων και Ασημίνα - Το άλλο μου μισώ (2018)


Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Τι είναι αυτό που κρατάει ένα αντρόγυνο ενωμένο για μια ζωή; Η αγάπη, φυσικά. Αν και όχι πάντα. Ο Ναπολέων και η Ασημίνα ήρθαν για να μας αποδείξουν ότι το μίσος είναι πιο δυνατή συγκολλητική ουσία από την αγάπη. Το γέρικο ζευγάρι του Αρκά λατρεύει να μισιέται. Τους αρέσει να προσβάλλουν, να πληγώνουν και να καταριούνται ο ένας τον άλλο με απαράμιλλο κυνισμό και θανατηφόρο χιούμορ. Κι αυτό φαίνεται να είναι ο μόνος λόγος που παραμένουν επί εξήντα πέντε χρόνια μαζί, σκοπεύοντας να τα εκατοστήσουν.

Ο Ναπολέοντας και η Ασημίνα, δεν είναι απλά δυο ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες τους οποίους έχει προσθέσει ο Αρκάς στο πάνθεον των ηρώων του. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι μια πιθανή μελλοντική εικόνα κάθε παντρεμένου ζευγαριού. Αυτό που φοβάσαι και εύχεσαι να μην γίνεις ποτέ, όταν σκέφτεσαι ήρεμος το μέλλον σου αγκαλιά με το έτερόν σου ήμισυ. Κι αν είχες κάποιους γενικούς φόβους, τώρα ο Αρκάς έρχεται να στους προσδιορίσει, να ξεθολώσει το μυαλό σου και να σου δείξει με... σκληρό τρόπο ένα πιθανό μέλλον. Κι αν δεν θέλεις να καταλήξεις σαν το ηλικιωμένο πρωταγωνιστικό δίδυμο, λάβε από τώρα τα μέτρα σου... Ο Ναπολέοντας και η Ασημίνα, πάνω απ' όλα, είναι δυο διαχρονικότατοι χαρακτήρες που, ελπίζουμε, να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο και στα βαθιά μας γεράματα. Γελώντας, φυσικά...
Σε αυτό το άλμπουμ, οι φαρμακερές ατάκες πέφτουν βροχή. Μιλάμε για πολύ φαρμάκι, τόσο που νομίζεις ότι θα στάξει στο χέρι σου!... Απολαύστε τους!
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10







Δημιουργός: Αρκάς
ISBN: 9789603296140
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 64
Εκδότης: Γράμματα
Αρχική τιμή: 5,00€

🔎3324

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...