Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αξέχαστες Ιστορίες 65: «Θα σκοτώσω τον εαυτό μου!»


Μια ακόμη ιστορία, από εκείνες που τις διαβάζαμε και μας έμεναν για χρόνια χαραγμένες στο μυαλό μας, θα θυμηθούμε σήμερα. Είναι γραμμένη από τον συγγραφέα Κώστα Φωτεινό (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη) και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 170 (08/02/1966) του περιοδικού Μικρός Σερίφης, ενώ αναδημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές στα τεύχη 634 (23/12/1975) και 1078 (26/06/1984) του ίδιου περιοδικού. Ανήκει στην πρώτη περίοδο περιπετειών των αγαπημένων μας ηρώων, είναι γραμμένη με απλοϊκό και όμορφο τρόπο (μην ξεχνάμε πως τότε το περιοδικό απευθυνόταν σε παιδιά) και το σενάριο ήταν αρκετά έξυπνο.
Σας παρουσιάζουμε δύο από τα εξώφυλλα των τευχών που δημοσίευσαν την ιστορία, ενώ η εσωτερική εικονογράφηση προέρχεται από το τεύχος 170 και είναι διά χειρός Θέμου Ανδρεόπουλου.

Υπόθεση: Ο Ρεξ Μίντλερ δεν είναι και τόσο καλός άνθρωπος. Θέλει να σκοτώσει το πρώην αφεντικό του γιατί τον απέλυσε από το μεταλλείο που δούλευε, όταν τον έπιασε να κλέβει. Του στήνει λοιπόν καρτέρι κι όταν εκείνος βγαίνει από ένα μπαρ τον πυροβολεί. Δυστυχώς για τον Μίντλερ, το θύμα του τον βλέπει και προλαβαίνει να φωνάξει «Με σκοτώνει ο Ρεξ Μίντλερ!», πριν πέσει νεκρός. Έτσι, αν και αυτός φεύγει χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, ειδοποιούνται όλοι οι σερίφηδες της περιοχής να τον αναζητήσουν. Γνωρίζει ότι πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πουθενά και πως πάντα θα τον αναζητά ο Νόμος. Ένα απόγευμα που κάθεται δίπλα σε μια πηγή, τον πλησιάζει ένας άγνωστος κάου-μπόυ, ο οποίος του λέει ότι έχει πάθει αμνησία και προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι. Τότε, μια ιδέα καρφώνεται στο μυαλό του Ρεξ Μίντλερ…

Την αξέχαστη αυτή ιστορία την διάβασα στο τεύχος 1078 του Μικρού Σερίφη, το μακρινό 1986...
Κριτική: 2/5



Επόμενη "Αξέχαστη Ιστορία":
"Η μεγάλη στιγμή"
Αναζητήστε την στο τεύχος 73 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ" και στα τεύχη 32, 364 και 637 του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός". Διαβάστε την και στείλτε μας τα κείμενά σας στο e-mail του blog (selidesnostalgias@gmail.com), το συντομότερο δυνατόν. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την κριτική σας για την περιπέτεια και σε ποιο τεύχος την διαβάσατε!

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://selidesnostalgias.blogspot.gr/ - 2018

🔎3042

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...