Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Λογοτεχνικές Προτάσεις 472 / Βιβλιοκριτική: Κάθε Νεκρό Πράγμα (Μυθιστόρημα)


Ανακαλύψτε πώς άρχισαν όλα:
Η πρώτη περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ
σε νέα έκδοση!

Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Η γυναίκα του και η μικρή του κόρη δολοφονήθηκαν άγρια. Ο δράστης δε βρέθηκε ποτέ. Βυθισμένος στη θύμηση της σφαγής, ο πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τσάρλι «Μπερντ» Πάρκερ βασανίζεται από τις προσωπικές του ενοχές και τη λαχτάρα για εκδίκηση.
Μέχρι τη στιγμή που αναλαμβάνει να βρει μια εξαφανισμένη κοπέλα. Τότε ξεκινά για τον Τσάρλι μια οδύσσεια που τον οδηγεί από τα σπλάχνα του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης στους βάλτους της Λουιζιάνα, σε σκοτεινά υπόγεια μαρτυρίων και σ’ ένα δολοφόνο που δε μοιάζει με κανέναν άλλο. Έναν καλλιτέχνη του θανάτου, που για υλικό του χρησιμοποιεί τα σώματα των θυμάτων του και παίρνει ως τρόπαιο τα πρόσωπά τους. Έναν μαιτρ της φρίκης, για τον οποίο γνωρίζουν μόνο το όνομα που έχει ο ίδιος διαλέξει για τον εαυτό του: ο Ταξιδευτής...

Σκοτεινό, βίαιο, τρομακτικό και ευφυές, το Κάθε Νεκρό Πράγμα είναι το πρώτο μυθιστόρημα με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ και το βιβλίο εκείνο που καθιέρωσε τον Τζον Κόνολι ως έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς του σύγχρονου θρίλερ.

Το "Κάθε Νεκρό Πράγμα", το οποίο έγινε μπεστ σέλερ σε χρόνο ρεκόρ και απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Shamus καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, είναι «ένα συνταρακτικό βιβλίο» (Los Angeles Times), «ένα γνήσιο, συγκλονιστικό μυθιστόρημα που κουρελιάζει τα νεύρα» (Daily Telegraph), «φιλόδοξο, βίαιο, τρομακτικό…» (Kirkus Review)
Πάρτε στα χέρια σας το πρώτο βιβλίο του Τζον Κόνολι που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς «τόσο συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό όσο και η "Σιωπή των Αμνών" του Thomas Harris» (San Francisco Examiner) και… απολαύστε υπεύθυνα!

Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα εκπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με έντονη και συνεχή δράση, που σε κρατάει σε υπερένταση από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Connolly παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι και τον οδηγεί σε ανεξερεύνητα περιπετειώδη μονοπάτια, για να ζήσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το βιβλίο ζητά την απόλυτη προσοχή σου, καθώς η πλοκή είναι δαιδαλώδης, οι χαρακτήρες πάρα πολλοί και αν χαλαρώσεις μπορεί να χάσεις σημαντικές λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να οδηγηθείς στον δολοφόνο.
Εξαιρετική αφηγηματική ικανότητα, κείμενο που ρέει, γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές.
Το πρώτο έργο ενός συγγραφέα με συνεχή ανοδική εξέλιξη, που δεν απογοήτευσε ποτέ τους αμέτρητους θαυμαστές του.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10

Συγγραφέας: John Connolly
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 544
ΙSBN: 978 960 450 683 5
Ημερομηνία κυκλοφορίας Α' έκδοσης: 03/2001
Ημερομηνία κυκλοφορίας Β' έκδοσης: 05/2016
Τιμή: €7,50
Εκδόσεις: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

🔎2938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...