Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Νέες εκδόσεις 612 / Βιβλιοκριτική: Το Χρίσμα Του Σκότους #1


Σύμφωνα με τους θρύλους των ξωτικών, όταν το φεγγάρι της Άλω σκεπαστεί από σκοτάδι και οι αστερισμοί των Θεών ευθυγραμμιστούν γύρω από αυτό, τότε πολλά δεινά θα συμβούν και οι Θεοί δεν θα μπορούν να τα εμποδίσουν. Επιβεβαιώνοντας τα σημάδια, μια ομάδα εξόριστων ευγενών του Κέλενον αποφασίζει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουν την εκδίκησή τους και να εισβάλουν στην πόλη που τους απαρνήθηκε. Ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον πόλεμο με τον Μέγιστο Εχθρό, που με τις ορδές του πλησιάζει απειλητικά, οι ευγενείς μαζεύουν έναν δαιμονικό στρατό και προσπαθούν να παγιδέψουν έναν ριψοκίνδυνο τυχοδιώκτη, που είναι ικανός να βρει το μυθικό αντικείμενο που θα τους κάνει βασιλιάδες.

Ο Βασίλης Ζήκος γεννήθηκε στην Αθήνα έναν αιώνα πριν… και σπούδασε στη σχολή Βακαλό (τμήμα Γραφικών τεχνών) και αργότερα στη Σχολή Σταυράκου (τμήμα Σκηνοθεσίας). Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση σε ελληνικά και ξένα παιχνίδια ρόλων, εξώφυλλα βιβλίων και εξώφυλλα δίσκων. Επίσης, έγραψε και εικονογράφησε παιδικά παραμύθια. Λατρεύει και εμπνέεται από το φανταστικό στη λογοτεχνία, το σινεμά και τα κόμικς. Όταν δεν δουλεύει τη συνέχεια αυτού εδώ του κόμικ που διαβάζετε ή δεν κάνει παλαβές εικονογραφήσεις, γράφει τραγούδια και παίζει μουσική για την επική μπάντα Bittero.

«Ο κόσμος της ΑΛΩ, όπως και οι χαρακτήρες Τέμπους, Αρανύιλ, Μυστάρα, Λαθάνιελ, Μέγιστος Αντίπαλος, Βασιλιάς του Κέλενον, Ντολμάν, Μυρριάν και Έλιον είναι δημιουργίες του Χρήστου Σταυρόπουλου και τον ευχαριστώ που μου τους εμπιστεύθηκε για να πω την ιστορία μου.»


Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Ουάου! Τι έχουμε εδώ; Σας δηλώνω εξαρχής ότι το "Χρίσμα Του Σκότους" είναι ένα μικρό διαμαντάκι! Αν δεν το έχετε προμηθευτεί ακόμη, μη διστάσετε να το αναζητήσετε και να το κάνετε δικό σας. Ούτως ή άλλως αρκεί να το πιάσετε στα χέρια σας και να το ξεφυλλίσετε για να πειστείτε ότι δεν μπορεί ένα τέτοιο έργο να λείπει από την συλλογή των κόμικς σας.
Αισθάνομαι άσχημα που μέχρι τώρα δεν είχα εντοπίσει άλλες δουλειές του δημιουργού, έτσι ώστε να είμαι κάπως προετοιμασμένος γι' αυτό που θα συναντήσω. Τον Βασίλη Ζήκο τον γνώρισα τον περασμένο Δεκέμβρη στο AthensCon, όταν πλησίασα στον πάγκο του γιατί με τράβηξε από μακριά ή έκδοση που είχε στα χέρια του. Ευγενικός και συμπαθητικός, μου έκανε κατευθείαν καλή εντύπωση από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε και θέλησα να στηρίξω την δουλειά του. Βέβαια, ξεφυλλίσοντας ταυτόχρονα το βιβλίο του, σκέφτηκα πως αυτό το κόμικς θα το αγόραζα όπου κι αν το συναντούσα.
Εντυπωσιακό σχέδιο, καταπληκτικά χρώματα, πολύ καλή εκτύπωση σε μια σκληρόδετη έκδοση, με εξαιρετική τιμή. Θέλετε κι άλλα; Η εικονογράφηση του Ζήκου δεν περιορίζεται στο πρώτο επίπεδο. Έχει βάθος, με εξαιρετικές σκιάσεις και γεμάτες σελίδες χωρίς τσιγκουνιές σε κόπο και υλικά. Διαβάζοντάς το, αυτόματα αναρωτήθηκα πόσο χρόνο πήρε στον καλλιτέχνη η δημιουργία κάθε μιας από αυτές τις πανέμορφες σελίδες...
Δεν θα σταθώ στο σενάριο της ιστορίας, το οποίο μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους επειδή ανήκει στον χώρο του fantasy. Αυτό που θέλω να επισημάνω κλείνοντας, είναι πως πλέον θα παρακολουθώ τον Βασίλη Ζήκο, καθώς θεωρώ ότι σύντομα θα δούμε κι άλλες δουλειές του, που ίσως καταφέρουν να ξεπεράσουν και τα ελληνικά σύνορα...

Σενάριο & Σχέδιο: Βασίλης Ζήκος
Είδος: Επική Φαντασία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2017
Μέγεθος: 20x29 εκατοστά
Σελίδες: 64
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-618-83025-2-5
Αρχική τιμή: 11,90 ευρώ
Εκδότης: Webcomics


🔎2653

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...