Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 799 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #4


Captain America
Εκτός Χρόνου

Κάποιος δολοφονεί τον παλαιότερο εχθρό του Κάπτεν Αμέρικα. Ο υπερήρωας θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την πιθανότητα αυτός ο φόνος να είναι μέρος από ένα μεγαλύτερο, μοχθηρό σχέδιο. Στοιχειωμένος από οράματα ενός παρελθόντος που δεν είναι δικό του, ο Κάπτεν Αμέρικα θα πρέπει να αφοπλίσει μια σειρά από βόμβες σε όλο τον πλανήτη και να βρει τον Κοσμικό Κύβο, μια συσκευή που μπορεί να αλλάξει την ίδια την πραγματικότητα!...

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Κάθε τόμος κοστίζει 9,99€. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Πρόκειται για μια ιστορία που μας παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά του Steve Rogers, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ άλλοτε. Καθώς τον κυνηγά το παρελθόν του, ο ήρωας αναλαμβάνει μια αποστολή που στην πορεία εξελίσσεται σε προσωπική υπόθεση, κάτι που προκαλεί έναν κυκεώνα συναισθημάτων, τα οποία ο συνήθως ψύχραιμος Rogers δυσκολεύεται να επεξεργαστεί.
Οι φίλοι του Captain America θα εκπλαγούν, μιας και η ιστορία είναι γεμάτη σοκαριστικές στιγμές και ανατροπές. Στο Σύμπαν της Marvel υπάρχουν κάποια θέματα που δεν τ' αγγίζει κανείς δημιουργός. Υπάρχουν παντού άγραφοι κανόνες και στη Marvel ένας απ' αυτούς λέει πως κανείς χαρακτήρας δεν παραμένει νεκρός εκτός από τον Bucky Barnes και τον Uncle Ben. Αυτός ο κανόνας έσπασε το 2005, όταν ο Ed Brubaker προχώρησε στην αμφιλεγόμενη κίνηση να αναστήσει τον Bucky, τον βοηθό του Captain America που σκοτώθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κι αυτή είναι μόνο μια από τις ανατροπές της συγκεκριμένης ιστορίας, την οποία αξίζει να θυμάται κανείς για το γεγονός πως αποτέλεσε μια από τις καλύτερες σειρές των αρχών του αιώνα.
Για την εικονογράφηση δεν μπορώ παρά να την χαρακτηρίσω εκπληκτική, ενώ δεν μπορώ να μην επισημάνω το τελευταίο επεισόδιο του τόμου, το οποίο είναι εκπληκτικής έμπνευσης και ιδιαίτερου σχεδιασμού.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Captain America - Out of Time
Πρωτότυπα τεύχη: Captain America (Vol. 5) #1-7
Σενάριο: Ed Brubaker
Εικονογράφηση: Steve Epting, Michael Lark, John Paul Leon, Tom Palmer
Ημερομηνία έκδοσης: 25/10/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 184
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Αρχική τιμή: 9,99€

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3686

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...