Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 633 / Βιβλιοκριτική: Ο Νυχτερινός Διώκτης (Μυθιστόρημα)


Σε αγαπάει μέχρι θανάτου…

Του Παναγιώτη Πλαφουτζή

Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων ανακαλύπτεται στον πάγκο ενός εγκαταλειμμένου χασάπικου. Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη. Στο σώμα της δε φέρει κανένα σημάδι, πέρα από τα ράμματα που κρατούν τα χείλη της κλειστά.
Μονάχα όταν διενεργηθεί η νεκροτομή ο ιατροδικαστής θα αποκαλύψει το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται μέσα στο πτώμα. Και η αποκάλυψη θα είναι τόσο τρομακτική, που ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, του Ειδικού Τομέα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, θα αναγκαστεί να αφήσει μια άλλη υπόθεση ώστε να επικεντρωθεί σε αυτήν.
Όταν, όμως, η έρευνά του θα τον φέρει στο δρόμο της Γουίτνι Μάιερς, μιας πανέξυπνης ιδιωτικής ερευνήτριας η οποία ασχολείται με μια υπόθεση εξαφάνισης, ο Χάντερ θα υποψιαστεί πως ο δράστης πιθανότατα κρατάει κι άλλες γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Ρόμπερτ σύντομα θα βρεθεί στο κατόπι ενός εμμονικού δολοφόνου, στο μυαλό του οποίου η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος.
Το bestseller των Sunday Times "Ο Νυχτερινός Διώκτης" είναι η τρίτη συναρπαστική υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ.

Κάθε νέο βιβλίο κι ένας ακόμη πιο διεστραμμένος δολοφόνος, κάθε νέα περιπέτεια του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, μια συναρπαστική βουτιά στα πιο άγρια νερά της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, κάθε νέο μυθιστόρημα του υπέροχου Chris Carter γίνεται η νέα εμμονή σου… μέχρι την επόμενη!
Αν και στο εξωτερικό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικών θρίλερ, η Ελλάδα τον γνώρισε μόλις τον περσινό Ιούλιο, όταν "Ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού" έγινε το στιγμιαίο bestseller του καλοκαιριού. Ακολούθησε "Ο Εκτελεστής", το απολαυστικό δεύτερο βιβλίο της #1 bestselling σειράς (κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες), και τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον τρίτο σίριαλ κίλερ που γέννησε το μυαλό του Κάρτερ, τον "Νυχτερινό Διώκτη".
Ο Νυχτερινός Διώκτης είναι ένας δολοφόνος με εμμονές. Η εμμονή του είσαι εσύ. Σε παρακολουθεί όπου κι αν πας. Ζει στις σκιές και σε περιμένει. Γιατί σε αγαπάει… μέχρι θανάτου.

Σελίδες Νοσταλγίας: Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, γεμάτο ένταση, σασπένς και συνεχή παιχνίδια του μυαλού, που θα σας συναρπάσει. Οι δύο πρωταγωνιστές ντετέκτιβ, ο Χάντερ και ο Γκαρσία, έρχονται αντιμέτωποι μ' έναν πανέξυπνο δολοφόνο, που τους βάζει δύσκολα και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά τους. Ένας πραγματικός αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο για να βρουν τον δολοφόνο πριν σκοτώσει την επόμενη γυναίκα. Κι ενώ τα πτώματα αυξάνονται, οι ντετέκτιβς αγωνίζονται να βρουν τους κρίκους της αλυσίδας που θα τους οδηγήσει στο σωστό πρόσωπο. Οι ρεαλιστικές σκηνές που εναλλάσσονται και οι ζωντανοί, θα έλεγα κινηματογραφικοί διάλογοι, δίνουν παλμό στην ανάγνωση του κειμένου ενώ οι λεπτομέρειες που παραθέτει ο συγγραφέας σχετικά με την εγκληματολογική έρευνα, ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. Ο αναγνώστης θα πρέπει να δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, την ίδια στιγμή που η ένταση κορυφώνεται με κάθε σελίδα που γυρίζει. Οι Χάντερ και Γκαρσία είναι δύο πολύ ξεχωριστές μορφές, που σίγουρα θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✮ 9/10

Ο Κρις Κάρτερ, ιταλικής καταγωγής και γεννημένος στη Βραζιλία, σπούδασε ψυχολογία με ειδίκευση στην εγκληματική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Ως μέλος της ομάδας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας της Εισαγγελίας της Πολιτείας του Μίσιγκαν πήρε συνεντεύξεις από πολλούς εγκληματίες, μεταξύ των οποίων σίριαλ κίλερς και δράστες πολλαπλών ανθρωποκτονιών καταδικασμένους σε ισόβια κάθειρξη, και είχε την ευκαιρία να τους μελετήσει.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Κρις Κάρτερ εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, όπου πέρασε μια δεκαετία ως κιθαρίστας πολυάριθμων γκλαμ ροκ συγκροτημάτων, πριν εγκαταλείψει το επάγγελμα του μουσικού για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή.
Σήμερα ζει στο Λονδίνο. Ο "Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού" ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα.

Πρωτότυπος τίτλος: The Night Stalker
Συγγραφέας: Chris Carter
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
ΙSBN: 978-960-507-128-8
Σελίδες: 384
Ημερομηνία έκδοσης: 07/2019
Σειρά: Bell Best Seller No 1127
Αρχική τιμή: 9,90€
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

🔎3606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...