Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 632 / Βιβλιοκριτική: Υπόθεση Jacob (Μυθιστόρημα)


Σε προάστιο της Βοστόνης ένας έφηβος δολοφονείται άγρια. Ο διακεκριμένος βοηθός εισαγγελέα Άντριου Μπάρμπερ δεν διστάζει να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, παρότι το θύμα ήταν συμμαθητής του γιου του. Οι κάτοικοι είναι μουδιασμένοι από το σοκ, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στις ικανότητες του Άντριου.
Αναπάντεχα, έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που υποδεικνύουν ως βασικό ύποπτο το γιο του Άντριου, τον Τζέικομπ, έναν δυσπρόσιτο έφηβο κλεισμένο στον εαυτό του. Τα Μέσα Ενημέρωσης οργιάζουν, φήμες διαδίδονται στη μικρή πόλη, άνθρωποι συνθλίβονται χωρίς ελαφρυντικά. Ο Άντριου Μπάρμπερ θα αντιμετωπίσει τρομακτικά ηθικά διλήμματα και με κάθε τίμημα θα προσπαθήσει να σώσει το γιο του. Βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι είναι αθώος, αλλά δεν αρκεί η δύναμη της ψυχής για να πείσει τους ενόρκους. Όταν τα κίνητρα όλων των πρωταγωνιστών αποκαλυφθούν, ο χορός των σκιών θα μετατραπεί σε θρίλερ με απρόβλεπτο ένοχο.
Εσείς, μέχρι πού θα φτάνατε για να υπερασπιστείτε την οικογένειά σας;

«Από τις πρώτες σελίδες της “Υπόθεσης Jacob”, ήξερα ότι αυτό το βιβλίο ήταν ξεχωριστό. Εκτός από δικαστικό δράμα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία νομικού και ψυχολογικού θρίλερ, είναι μια σπουδή πάνω στην καρδιά της οικογένειας και όσο το διαβάζετε θα ραγίσει τη δική σας».
-Chevy Stevens, Συγγραφέας των αστυνομικών θρίλερ "Η εξαφάνιση" & "Το στίγμα"

Σελίδες Νοσταλγίας/Ειρήνη Φώτη: Ένα δεκατετράχρονο αγόρι, ο Μπεν, δολοφονείται στο πάρκο πηγαίνοντας σχολείο. Ο Άντι Μπάρμπερ, δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπόθεση, καθότι το παιδί ήταν συμμαθητής του γιου του, του Τζέικομπ, και τον αφορά άμεσα.
Μια σειρά αποκαλύψεων οδηγούν, ωστόσο, στο να κατηγορηθεί ο ίδιος ο Τζέικομπ, επομένως ο Άντι αναγκάζεται να παραιτηθεί από την υπόθεση και μαζί με τον Τζόναθαν αναλαμβάνουν την υπεράσπισή του. Η περίοδος αναμονής μέχρι τη δίκη είναι βασανιστική, ενώ η οικογένεια του κατηγορούμενου μεταμορφώνεται. Οι πρόγονοι του Τζέικομπ έχουν κατηγορηθεί για φόνο και βίαιες επιθέσεις. Υπάρχει άραγε "φονικό γονίδιο", "φονική προδιάθεση", ή όχι;
Ένα δικαστικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει μέχρι το τέλος. Είναι τόσο ανατρεπτικό ώστε η αλήθεια αποκαλύπτεται πραγματικά στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, γεγονός που με έκανε να σκέφτομαι την υπόθεση πολλές μέρες μετά την ολοκλήρωσή του. Προβληματίζει τους γονείς και ξυπνάει σκέψεις και συναισθήματα έντονα, όσον αφορά στις σχέσεις τους με τα ίδια τα παιδιά τους. Μην το χάσετε!
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Ο William Landay γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστόνη, όπου ζει με τη γυναίκα του και το γιο του. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και τη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστόνης. Προτού στραφεί στη συγγραφή, ήταν βοηθός εισαγγελέα για έξι χρόνια. www.williamlanday.com

Ξενόγλωσσος τίτλος: Defending Jacob
Συγγραφέας: William Landay
Μεταφραστής: Παναγιώτα - Μαρία Κωνσταντούρου
ISBN: 978-960-605-038-1
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 09/10/2012
Ημερομηνία έκδοσης που διαβάσαμε: 09/03/2016
Αριθμός σελίδων: 552
Μέγεθος: 14,0 x 20,5
Εκδότης: Διόπτρα
Αρχική τιμή: 9,90€

🔎3604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...