Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 630 / Βιβλιοκριτική: Με αντάλλαγμα την αγάπη (Μυθιστόρημα)


Κάτω από το σκοτεινό και συνάμα σαγηνευτικό βλέμμα του Κλάιτον Ουέστμορλαντ, δούκα του Κλέιμορ, η Γουίτνεϊ Στόουν θα εξελιχθεί από χαριτωμένο αγοροκόριτσο σε μια σαγηνευτική γυναίκα.
Με πρόσφατο τον θρίαμβό της στους αριστοκρατικούς κύκλους του Παρισιού, επιστρέφει στην Αγγλία για να κερδίσει την καρδιά του Πολ, του παιδικού έρωτά της... για να ανακαλύψει τελικά ότι έχει «πουληθεί» από τον χρεοκοπημένο πατέρα της στον όμορφο μα αλαζονικό δούκα.
Εξοργισμένη, και με τα όνειρά της ματαιωμένα, υιοθετεί μια προκλητικά αγέρωχη στάση απέναντι στον νέο κύριό της. Αλλά ακόμη και όταν το δικό του πάθος που σιγοκαίει την αγγίζει και την παρασύρει σε μια σφοδρή θύελλα πόθου, η Γουίτνεϊ δεν μπορεί –και δεν πρόκειται– να εγκαταλείψει το όνειρό της για την τέλεια αγάπη.

Σελίδες Νοσταλγίας/Ειρήνη Φώτη: Η Γουίτνεϊ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγοροκόριτσο, χωρίς καλούς τρόπους, άξεστη που αγαπάει παθιασμένα τον περιζήτητο γόη της αγγλικής υπαίθρου Πολ Σεβαρίν.
Απελπισμένος ο πατέρας της την στέλνει για τέσσερα χρόνια στο Παρίσι για να ωριμάσει και να αποκτήσει την ανάλογη συμπεριφορά. Η Γουίτνεϊ από "ασχημόπαπο" γίνεται "κύκνος", προκαλώντας απεριόριστο θαυμασμό στον αρσενικό πληθυσμό της Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Αγγλία, με σκοπό να κατακτήσει την καρδιά του παιδικού της έρωτα, την περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα καθορίσουν το μέλλον της...
Μία "εκλεπτυσμένη" ιστορία τύπου "Άρλεκιν", με ωραίο περιτύλιγμα και με το κύρος που δίνουν 750 σελίδες. Υπάρχουν στιγμές που το κείμενο γίνεται κουραστικό, καθώς η συγγραφέας αρχίζει να επαναλαμβάνεται, προφανώς γιατί θα πρέπει να καλύψει έναν τόσο μεγάλο όγκο σελίδων. Το παρήγορο είναι ο τρόπος γραφής της McNaught, ο οποίος είναι ελκυστικός και σε παρασύρει να διαβάσεις μέχρι τέλους ένα βιβλίο που από τη μέση της ιστορίας γνωρίζεις την μετέπειτα εξέλιξη.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮ 6/10

Η Judith McNaught είναι best seller συγγραφέας των New York Times. Τα συναρπαστικά μυθιστορήματά της έχουν κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών και έχουν μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες, ενώ περισσότερα από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 80 χώρες. Είναι η πρώτη γυναίκα παραγωγός στο CBS Radio Station. Θεω­ρείται η συγγραφέας που εφηύρε το σύγχρονο είδος ρομαντικής μυθιστορίας με θεματολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Judith McNaught ζει στο Χιούστον.

Ξενόγλωσσος τίτλος: Whitney my love - The westmoreland dynasty saga #2
Σειρά: Το βασίλειο των ονείρων - No 2
Συγγραφέας: Judith McNaught
Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή
ISBN: 978-618-5229-74-0
Αριθμός σελίδων: 760
Μέγεθος: 14,0 x 20,5
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2018
Εκδότης: Εκδόσεις Elxis
Αρχική τιμή: 14,35€

🔎3600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...