Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 628 / Βιβλιοκριτική: Το μουσικό κουτί στο υπόγειο (Διηγήματα)


Στάθηκε στην πόρτα και κοιτούσε στα αριστερά του τη γλυκιά μπαλαρίνα. Ήταν ένα πανέμορφο μουσικό κουτί, που όταν το άνοιγες χόρευε μια χαριτωμένη μπαλαρίνα. Ο παράξενος γέρος το πήρε στα χέρια του, το κούρδισε καλά και μετά το άνοιξε. Φάνηκε να ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους. Είχε κλείσει τα μάτια του και κάτι σιγοτραγουδούσε. Μόλις τέλειωσε η μουσική, άνοιξε τα μάτια του και με πατρική, θα έλεγα, φροντίδα έβαλε το κουτί ξανά στη θέση του. Και τότε ήταν που είδα τα χέρια του. Η κραυγή μου θα πρέπει να ακούστηκε μέχρι την κεντρική πλατεία, γιατί σε λίγο μαζεύτηκαν πολλοί στο υπόγειο και όλοι μου είπαν, ότι με είχαν βρει λιπόθυμο. Όσο για το γέρο, δε μου μίλησε κανένας...

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από έξι διηγήματα:
-Το μουσικό κουτί στο υπόγειο
-Το μαύρο σκυλί
-Το φεγγάρι κάθισε στα μαλλιά της
-Ο γκρίζος λύκος
-Το κορίτσι με το μαύρο φόρεμα
-Μη ξυπνήσεις τη σκιά

Ο Αντώνης Νικολάου γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1966 και σπούδασε σκηνοθεσία. Σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας, την οποία και διευθύνει από το 1991. Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα που έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Από τις εκδόσεις Αιγόκερως κυκλοφόρησαν δύο συλλογές διηγημάτων: "Η γυναίκα που στα μάτια της έβλεπες τη θάλασσα" (1996) και "Το μουσικό κουτί στο υπόγειο" (1999). Από τις εκδόσεις Κοχλίας έχουν κυκλοφορήσει τα διηγήματα "Το μελαγχολικό χαμόγελο της Μαρίας" (2001) και το μυθιστόρημα "Παλιές φωτογραφίες, θαμμένα μυστικά" (2003).

Σελίδες Νοσταλγίας/Μαρία Πλαφουντζή: Πρόκειται για μια όμορφη συλλογή διηγημάτων, αρκετά υψηλού επιπέδου. Όλες οι ιστορίες κινούνται στο χώρο της φαντασίας και του μυστηρίου, ενώ στο τέλος αφήνουν στον αναγνώστη μια αινιγματική αίσθηση. Διαβάζονται ευχάριστα και γρήγορα. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα η πρώτη ιστορία "Το μουσικό κουτί στο υπόγειο", όπως και "Το κορίτσι με το μαύρο φόρεμα".
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Συγγραφέας: Αντώνης Νικολάου
ISBN: 978-960-322-126-5
ISBN13: 978-960-322-126-5
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 21x14 εκ
Ημερομηνία έκδοσης: 1999
Εκδότης: Αιγόκερως
Αρχική τιμή: €6,39

🔎3596

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...