Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Για την βιβλιοθήκη σας... 109 / Βιβλιοκριτική: Αγαπητέ Θεέ


«Αγαπητέ Θεέ, με λένε Όσκαρ είμαι δέκα χρονών, έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχω ψήσει και τα χρυσόψαρα), κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, γιατί μέχρι σήμερα, λόγω του σχολείου, δεν είχα χρόνο. Σου το λέω ευθύς εξαρχής: σιχαίνομαι να γράφω. Για να γράψω, πρέπει πραγματικά να είμαι αναγκασμένος να το κάνω γιατί το γράψιμο είναι γιρλάντα και στολίδι και μεταξωτή κορδέλα. Τι άλλο είναι το γράψιμο από ένα ωραιοποιημένο ψέμα; Το γράψιμο είναι για τους μεγάλους».

Σελίδες Νοσταλγίας/Σταύρος Ατζολιδάκης: Θα ήταν κρίμα να γράψει κανείς μια μακροσκελή κριτική σε ένα τόσο δα βιβλιαράκι.
Είναι αρκετό να πω ότι το διάβασα απνευστί. Ότι γέλασα, προβληματίστηκα, έκλαψα. Ότι μέσα σε δώδεκα μέρες ή εκατό χρόνια που διαρκούν τα γράμματα προς το Θεό, φτάνει κανείς να απαντήσει σε όλα τα "γιατί;" που φαίνεται ότι δεν επιδέχονται απάντηση.
Θαυμάσιο.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰ 10/10

Ο Eric-Emmanuel Schmitt γεννήθηκε στη Λυόν το 1960. Ο πατέρας του ήταν μποξέρ, η μητέρα του πρωταθλήτρια στίβου. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ecole Normale Superieure. Είναι ο σημαντικότερος γάλλος θεατρικός συγγραφέας της τελευταίας δεκαετίας. Έργα του έχουν ανέβει στις σκηνές τριάντα τουλάχιστον χωρών, από την Ιαπωνία και την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. Εκτός από θέατρο, έχει συγγράψει μυθιστορήματα και δοκίμια.

Τίτλος πρωτοτύπου: Oscar et la dame rose
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Συγγραφέας: Eric-Emmanuel Schmitt
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
ISBN: 9789607073846
ISBN 10: 9607073843
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 100
Διαστάσεις βιβλίου: 21x13 cm
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 2002
Ημερομηνία έκδοσης που διαβάσαμε: 12/2012
Εκδότης: Opera
Αρχική τιμή: 7,42€

🔎3611

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...