Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Προτάσεις παιδικών βιβλίων 67: Το πράσινο αίμα


ΑΙΜΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΙΜΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΙΜΑ, ΠΑΝΤΟΥ...

Μια μέρα ο Ίβαν, που ζει μαζί με την παράξενη θεία του Κάθριν, επισκέπτεται ένα τρομακτικό, παλιό παιχνιδάδικο. Αγοράζει ένα σκονισμένο κουτί με πράσινο αίμα.
Στην αρχή το θεωρεί διασκεδαστικό. Ακόμα και στο σκύλο του Ίβαν, τον Τρίγκερ, άρεσε τόσο πολύ, που το δοκίμασε!
Ώσπου, ξαφνικά, ο Ίβαν βλέπει ότι συμβαίνει κάτι τρομερό μ’ αυτό το πράσινο, γλοιώδες υλικό –έχει αρχίσει να αυξάνεται. Και να αυξάνεται. Και να αυξάνεται. Κι όσο αυξανόταν το πράσινο αίμα, τόσο άνοιγε η όρεξη του τέρατος…
Γιατί… πράσινο αίμα έχουν μόνο τα τέρατα!

ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ...

Ο Ρ. Λ. Στάιν έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, συμπεριλαμβανομένης της πολυαγαπημένης βραβευμένης σειράς "Ανατριχίλες".

Σελίδες Νοσταλγίας/Παναγιώτης Πλαφουτζής: Μία παλιά και αγαπημένη σειρά βιβλίων, που "στοίχειωσε" τα όνειρα χιλιάδων νεαρών εφήβων. Η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι μια από τις καλύτερες της σειράς, παρόλα αυτά διαβάζεται ευχάριστα.
Ο Ίβαν Ρος είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που οι γονείς του το αφήνουν να ζήσει για λίγες εβδομάδες με μια θεόκουφη θεία του. Αναζητώντας νέες παρέες, ο Ίβαν θα γνωρίσει την όμορφη Άντι αλλά και τους δίδυμους Ρικ και Τόνι που θα προσπαθήσουν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Καθώς ο Ίβαν αγοράζει ένα κουτί με μια παράξενη πράσινη χλαπάτσα, δεν φαντάζεται τι τον περιμένει...
Η ιστορία είναι χωρισμένη σε είκοσι εννέα κεφάλαια, στο τέλος του καθένα από τα οποία ο συγγραφέας χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία για να κάνει τον αναγνώστη να μην μπορεί να αφήσει εύκολα το βιβλίο από τα χέρια του και να θέλει να μάθει τη συνέχεια.
Αν και η υπόθεση μοιάζει αρκετά απλοϊκή, ωστόσο το ενδιαφέρον διατηρείται μέχρι και την τελευταία σελίδα. Το αν θα τρομάξεις, εξαρτάται από εσένα...
Η πρώτη ελληνική έκδοση που διαβάσαμε είχε αρκετά προβλήματα στην επιμέλεια του κειμένου, καθώς εντοπίσαμε αρκετά ορθογραφικά/τυπογραφικά λάθη.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✮✮✮✮ 6/10

Τίτλος πρωτοτύπου: Monster Blood
Συγγραφέας: R.L. Stine
Μετάφραση: Θεανώ Αμπατζόγλου
Σειρά: Ανατριχίλες (Νο 3)
Ημερομηνία έκδοσης: Σεπτέμβριος 1995
Σελίδες: 160
Σχήμα: 14x20,6
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ηλικία: Από 9 ετών
Εκδότης: Κέδρος
Αρχική τιμή: 6,08€

🔎3328

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...