Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Λογοτεχνικές Προτάσεις 412: Καλά Χριστούγεννα


Δεκέμβριος 1914
Μια αληθινή ιστορία, που η Ιστορία ξέχασε...

Το βιβλίο αφηγείται την πραγματική ιστορία της συνάντησης των γερμανικών, γαλλικών και βρετανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στα γάλλο-ελβετικά σύνορα. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, οι τρεις στρατοί, μετά από πολύμηνες μάχες, βρίσκονται καθηλωμένοι στα χαρακώματά τους, εγκλωβισμένοι στη λάσπη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.
Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 και με αφορμή τη μουσική που ακούγεται μέσα από κάποια χαρακώματα, οι τρεις αρχηγοί των στρατευμάτων αρχικά και αργότερα το σύνολο των στρατιωτών, έρχονται σε επαφή και αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Την επόμενη ημέρα οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο, προκαλώντας την οργή των διοικητών τους που τους θεωρούν προδότες.
Μέσα από τα μάτια ενός Άγγλου ιερέα, ενός φιλόδοξου Γάλλου υπολοχαγού, ενός Γερμανού τενόρου και μιας σοπράνο, ο συγγραφέας διηγείται την ιστορία την οποία ο ίδιος μετέφερε με επιτυχία στην μεγάλη οθόνη...

Συγγραφέας: Christian Carion
Μετάφραση: Έρση Σουραπά
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 21x14
Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2005
Εκδότης: FilmTrade/Μέδουσα
Αρχική τιμή: 13,24€

🔎2620

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...