Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 793 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #3


New Avengers
Απόδραση

Αν και η ομάδα των εκδικητών έχει διαλυθεί, υπάρχουν ακόμα απειλές που ένας ήρωας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του. Όταν μια μαζική απόδραση υπερεγκληματιών ξεκινά στη Ραφτ, μια νέα ομάδα πρέπει να σχηματιστεί για να λύσει το πρόβλημα. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τους Νέους Εκδικητές!

Η επική σειρά, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Ο τρίτος τόμος κοστίζει 9,99€, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Οι τόμοι αυτοί αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της Marvel, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Με ένα πολύ δυνατό σενάριο και με υψηλού επιπέδου εικονογράφηση, οι Νέοι Εκδικητές παρουσιάζονται στο κοινό τους κάνοντας μια καινούρια αρχή. Οι μεγάλες αλλαγές -όπως και οι μεγάλοι κίνδυνοι- δεν τρόμαξαν ποτέ αυτή την ομάδα, αντίθετα αποτέλεσαν στοιχείο της διαχρονικής τους επιτυχίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που, ακόμα και στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού, η σύνθεση της ομάδας άλλαζε διαρκώς, σε τέτοιο βαθμό που μόλις στο τεύχος #16 δεν υπήρχε πλέον κανένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας!
Όταν η Marvel έβαλε ένα -προσωρινό, όπως αποδείχτηκε- τέλος στην κορυφαία υπερηρωϊκή ομάδα, με την ιστορία "Avengers: Disassembled", όλοι ήξεραν πως η επιστροφή δεν θ' αργούσε. Πράγματι, οι Νέοι Εκδικητές ξεκίνησαν άμεσα και οι ήρωες που συμμετείχαν στην καινούρια ομάδα ήταν οι Captain America, Iron Man, Spider-Man, Wolverine, Luke Cage και Spider-Woman. Μετά την επική κλιμάκωση του "Avengers: Disassembled" πολλοί ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν πως η νέα σειρά δεν θα κατάφερνε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο. Ευτυχώς διαψεύστηκαν, καθώς το "New Avengers" ικανοποίησε όχι μόνο στιλιστικά αλλά και από πλευράς ουσίας, αποτελώντας ακόμα μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των Avengers. Απολαύστε την.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✮✮✮ 7/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: New Avengers - BreakOut
Πρωτότυπα τεύχη: The New Avengers #1-6
Σενάριο: Brian Michael Bendis
Εικονογράφηση: David Finch
Ημερομηνία έκδοσης: 11/10/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,5 x 26,5
Σελίδες: 168
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Τιμή τρίτου τεύχους: 9,99€

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3662

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...