Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Νέες εκδόσεις 791 / Βιβλιοκριτική: Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel #2


Iron Man
Extremis

Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τον Άιρον Μαν, καθώς ο διάσημος σεναριογράφος Warren Ellis συνεργάζεται με τον εικονογράφο Adi Granov για να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο του ήρωα για τον 21ο αιώνα -έναν κόσμο όπου τρομακτικές νέες τεχνολογίες απειλούν να υποσκελίσουν την αδύναμη ανθρωπότητα! Τι είναι ο Εξτρέμις, ποιος τον απελευθέρωσε και τι σημαίνει η ύπαρξή του για τον κόσμο;

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο Σεπτέμβριος για τους φίλους της Marvel και των κόμικς γενικότερα. Ξεκινά μια επική σειρά, που θα μας κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για την "The Official Marvel Graphic Novel Collection", που αρχικά έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 60 τόμοι στη χώρα μας.
Η σειρά κυκλοφορεί, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου έχει ξεπεράσει τους 200 τόμους), στη Ρωσία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Τσεχία και τη Σλοβακία, στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τώρα στην Ελλάδα.
Οι τόμοι είναι σκληρόδετοι και η ράχη τους θα σχηματίζει μια ενιαία εικόνα με χαρακτήρες της Marvel, ζωγραφισμένη από τον Gabriele Dell'Otto. Θα κυκλοφορεί ένας νέος τόμος κάθε 15πενθήμερο.
Ο δεύτερος τόμος κοστίζει 6,99 και οι υπόλοιποι 58 θα κοστίζουν 9,99. Ακόμη και στην κανονική τιμή, οι τόμοι αποτελούν ευκαιρία, καθώς η έκδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Η μετάφραση, η σελιδοποίηση και η επιμέλεια έκδοσης γίνεται από την Anubis, ενώ κάθε τόμος θα περιέχει επιπλέον υλικό (πληροφορίες, συνεντεύξεις, σχέδια κτλ).


Σελίδες Νοσταλγίας: Η σειρά "Iron Man - Extremis" κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις σημαντικότερες σειρές της Marvel Comics. Υπήρξε η αρχή μιας νέας εποχής για τον ήρωα, καθώς με την ιστορία αυτή ξεκίνησε η τρίτη περίοδος του περιοδικού "The Invincible Iron Man". Τα πρώτα έξι τεύχη, τα οποία βρίσκουμε συγκεντρωμένα σε αυτή την έκδοση, αποτέλεσαν και την πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της ταινίας "Iron Man" (2008). Επίσης, αυτή η επανεκκίνηση είχε ιδιαίτερη σημασία και αποτέλεσε τη βάση για όλες τις ιστορίες Iron Man που ακολούθησαν. Καθόλου παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως ο διάσημος Βρετανός σεναριογράφος Warren Ellis ειδικεύεται στις επιτυχίες. Η λίστα των έργων του καλύπτει πολλά και διάφορα είδη, από ακραία πειραματικούς τίτλους, μέχρι τους κλασικά εμπορικούς υπερηρωικούς. Χωρίς να δεσμεύεται από τον περιορισμό των παραδόσεων και του αντικειμένου, ό,τι κι αν γράφει είναι πρωτοποριακό και συνεχίζει να πρωτοστατεί με καινούριες ιδέες και με τρόπους να ανανεώνει υπάρχοντες χαρακτήρες.
Εδώ, ο Ellis συνεργάζεται με τον Βόσνιο εικονογράφο Adi Granov για να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο του ήρωα για τον 21ο αιώνα -έναν κόσμο όπου τρομακτικές νέες τεχνολογίες απειλούν να υποσκελίσουν την αδύναμη ανθρωπότητα! Τι είναι ο Extremis, ποιος τον απελευθέρωσε και τι σημαίνει η ύπαρξή του για τον κόσμο;
Το σενάριο είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερα ώριμο και η εικονογράφηση τόσο ρεαλιστική που ο αναγνώστης νιώθει ότι παρακολουθεί μια ταινία. Ένα έργο που δεν μπορεί να μην έχετε στην βιβλιοθήκη σας, αν είστε φαν των ηπερηρωικών κόμικς.
Κριτική: ✰✰✰✰✰✰✰✰✮✮ 8/10

Πρωτότυπος τίτλος σειράς: The Official Marvel Graphic Novel Collection
Πρωτότυπος τίτλος βιβλίου: Iron Man Extremis
Πρωτότυπα τεύχη: The Invincible Iron Man (Vol. 3) #1-6
Σενάριο: Warren Ellis
Εικονογράφηση: Adi Granov
Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2019
Περιοδικότητα: Δεκαπενθήμερο
Μέγεθος: 17,6 x 26,5
Σελίδες: 168
Εκτύπωση: Έγχρωμο
Εκδότης: Hachette Fascicoli srl
Τιμή δεύτερου τεύχους: 6,99€

Επιμέλεια παρουσίασης: Παναγιώτης Πλαφουτζής

🔎3658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...