Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Ο John Connolly στην Αθήνα! Είστε έτοιμοι;


O «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», ο δημιουργός της σειράς μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μια εκδήλωση αφιερωμένη στον ίδιο, στα βιβλία του και στους φανατικούς αναγνώστες του!

Συγκεκριμένα, η "Στέγη Ιδρύματος Ωνάση", η "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018" και οι "Εκδόσεις BELL" σας προσκαλούν την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 19:00, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, όπου ο βραβευμένος Ιρλανδός συγγραφέας John Connolly θα συνομιλήσει με τον Ηλία Μαγκλίνη, αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Η Καθημερινή", στην εκδήλωση με τίτλο: «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις».

Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger, κ.ά.), ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα "The Irish Times", προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, "Κάθε νεκρό πράγμα", το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, έναν πρώην αστυνομικό που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του.
Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.
Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία "Το δέντρο του θανάτου", "Φονικό είδος", "Στο λευκό δρόμο", "Οι κακοί", "Ο μαύρος άγγελος", "Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων", "Οι κούφιοι άνθρωποι", "Οι θεριστές" και "Οι εραστές". Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των "Sunday Times", των "Irish Times" και των "New York Times", εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.
Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο του βιβλίο "Το Κυνήγι των Φαντασμάτων" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και τα περίπτερα στις 8 Ιουνίου, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα επανακυκλοφορήσουν και όλα τα παλαιότερα, εξαντλημένα βιβλία του με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ.

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση
Τα βιβλία του συγγραφέα θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο John Connolly θα υπογράψει βιβλία.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση (δηλαδή στις 18:00).
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της "Στέγης Ιδρύματος Ωνάση", στο πλαίσιο του προγράμματός της με γενικό τίτλο «Λέξεις & Σκέψεις».

http://bell-bestseller.blogspot.com

🔎2924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...