Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Ξεκινά αύριο το Comicdom Con Athens 2018


Η μεγάλη γιορτή των κόμικς επιστρέφει

Το Comicdom Con Athens είναι μια τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από τη διοργάνωση του 2016, προστέθηκαν στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.
Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους.
Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, έχουν διοργανωθεί πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις αυτές έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.
Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, πλέον με συνοδοιπόρο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Απριλίου 2018.
Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.


Συνεχίζοντας την παράδοση εξωστρέφειας και ποικιλίας, το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί δέκα διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς. Ο Νεοζηλανδός καρτουνίστας Roger Langridge, υπεύθυνος για την αναβίωση της τηλεοπτικής σειράς The Muppet Show, ο Simon Spurrier, Βρετανός σεναριογράφος γνωστών comics όπως X-Men Legacy και Star Wars Aphra, ο Nicolas de Crécy, βραβευμένος Γάλλος κομιξάς και διάσημος για τη σκοτεινή σκιτσογράφηση, μαζί με ακόμα επτά σημαντικούς καλλιτέχνες έρχονται για να τους γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό με Q&A panels.
Παράλληλα, το τριήμερο του Comicdom Con Athens 2018 μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα σε εκθεσιακά έργα comics, που είτε έρχονται ως ατομικές συλλογές είτε ως ομαδικές θεματικές. Στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Adventures in Moomivalley φέρνει τους διεθνώς γνωστούς χαρακτήρες Moomins με sketches και σελίδες· στην 4th Wall έρχεται το σπάσιμο του τέταρτου τοίχου στα comic· το The Drink & Draw Experience συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των ομώνυμων events ανά τον κόσμο· και στην ατομική του Σταύρου Κιουτσιούκη γίνεται ένα αφιερωματικό και σύντομο ποτ πουρί στον βραβευμένο καλλιτέχνη.
Και φυσικά οι δράσεις δεν σταματούν εδώ. Μεταξύ άλλων, το ντοκιμαντέρ Chris Claremont’s X-Men, αφιερωμένο στον συγγραφέα που πριν πολλά χρόνια μετέτρεψε τον τίτλο των X-Men σε ευπώλητο, θα προβάλλεται στον σχετικό χώρο, ο Μιχάλης Διαλυνάς θα παραδίδει μέσω workshop τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν ειδικό πρόγραμμα και οι καλύτεροι Έλληνες δημιουργοί της προηγούμενης χρονιάς θα τιμηθούν με ειδικά βραβεία.
Στα bonus, ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας έρχονται με το νέο επεισόδιο Cinéλθετε σε αποκλειστική πρώτη προβολή την Κυριακή 22/4, στις 3 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενώ δεν πρέπει να χάσετε τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, με ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας να ζωντανεύουν επί σκηνής και με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου (Σάββατο 21 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ.).
Φυσικά, πάγκοι με αμέτρητα comic σε τιμές bazaar θα περιμένουν να τους ανακαλύψεις.


20 έως 22 Απριλίου 2018.
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2103680047) & Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, 210 3398600).
Είσοδος ελεύθερη.


🔎2839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...