Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Λογοτεχνικές Προτάσεις 300: Μια ατέλειωτη φυγή (Μυθιστόρημα)


Το ημερολόγιο μιας γυναίκας, η διαδρομή της, με τις ιστορίες προσώπων που έγιναν σταθμοί στη ζωή της. Ιστορίες ανθρώπινες και αληθινές.

Πάντα ήθελα να φεύγω. Να πετάει η ψυχή μου σαν τα πουλιά. Να νιώθω τη γλύκα μιας ατέλειωτης φυγής.
Όχι να φεύγω γι' άλλους τόπους. Από την ίδια τη ζωή μου να φεύγω. Να ρίχνω τα «στοπ» στον δρόμο μου. Να γκρεμίζω τις πινακίδες που σηματοδοτούσαν διαδρομές. Να πατάω στις διαχωριστικές γραμμές. Ν' αψηφώ τα όρια της ταχύτητας. Να φεύγω χωρίς προορισμό. Μια φυγή μέσα στην ίδια τη φυγή.
Σα να με κυνηγούσε πάντα ο εαυτός μου. Και μόλις έβρισκα ένα ξέφωτο, να πάρω μια ανάσα, βρε αδερφέ, να στήσω μια σκηνή να ξαποστάσω, βαρούσε ο συναγερμός μέσα μου και με ξεκούφαινε.
Φεύγοντας, άφησα πίσω μου πολλά σκουπίδια.
Άφησα όμως, στη φούρια μου, και πράγματα πολύ σημαντικά.
Κάτι κοσμήματα, ας πούμε, ακριβά, που κάποιοι μου είχαν χαρίσει για να στολίσω την ψυχή μου...

Σελίδες Νοσταλγίας/Πλαφουτζής Παναγιώτης: Ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα. Με την «Ατέλειωτη φυγή» συνεχίζεται με συνέπεια η επίμονη αναζήτηση της συγγραφέως να αποκαλύψει την αλήθεια των ανθρώπων. Όπως και στα προηγούμενα βιβλία της, έτσι κι εδώ η Αλκυόνη Παπαδάκη μαγνητίζεται και ταλανίζεται συγγραφικά -αλλά και προσωπικά- από τα αισθήματα των ανθρώπων, από τα μυστικά και τα ψέματα που κρύβονται συνήθως στ' αφώτιστα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και συμπεριφοράς. Η αφήγηση όλων των ιστοριών της συγγραφέως είναι μελαγχολική, γεμάτη με πάθη. Οι ήρωες στην αφήγησή της είναι τόσο αληθινοί που εύκολα ο αναγνώστης ταυτίζεται μαζί τους. Και διδάσκεται πώς να κατανοεί τους άλλους. Αν δεν έχετε διαβάσει προηγούμενα έργα της Παπαδάκη, σίγουρα αυτό θα σας κάνει να τα αναζητήσετε...

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Η ποιητική έκφραση της συγγραφέως ξεδιπλώνεται με ιδιαίτερο τρόπο στα έργα της "Το τετράδιο της Αλκυόνης" και "Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή". Τα υπόλοιπα βιβλία της αποτελούν μυθιστόρημα που καταγράφουν με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό την ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής κοινωνίας μέσα στις δεκαετίες, αφήνοντας πάντα το δικό της ελπιδοφόρο αποτύπωμα στην εποχή της βαθιάς αξιακής κρίσης.

Συγγραφέας: Αλκυόνη Παπαδάκη
Επιμέλεια: Βασιλική Τζόκα
Σελίδες: 304
Διαστάσεις: 21x14
Ημερομηνία έκδοσης: 01/03/2017
Εκδόσεις: Καλέντης
Τιμή: 15,00€

👬2082

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...