Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς


Νωρίς το πρωί έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών.
Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».
Ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνικό κινηματογράφο το 1953 και έκτοτε παρέμεινε ενεργός στον καλλιτεχνικό χώρο μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε μπουλούκια.


Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και νοσηλευόταν για 19 μέρες στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Κώστας Βουτσάς στις 7 Φεβρουαρίου παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 


Ιατρικό Ανακοινωθέν
«Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας. Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά, αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24», αναφέρει το ιατρικό δελτίο.


Τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν πρόσωπα όχι μόνο του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και του πολιτικού, καθώς ο Κώστα Βουτσάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε το μεγάλο ηθοποιό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας».


Ο Κώστας Βουτσάς, ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, έγραψε ιστορία τη δική του ιστορία, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες του.
Ποιος, άλλωστε, δεν θυμάται τις ατάκες «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;», «Κάτιναα σαλαμάκι» ή και το «φστ μπόινγκ».
Λάτρης της ζωής αλλά και του ωραίου φύλου, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε επί δεκαετίες τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η συνταξιοδότηση ήταν για αυτόν… άγνωστη λέξη και δεν κατέβηκε ποτέ από το «σανίδι».


Μέχρι και μερικές ημέρες πριν από τη νοσηλεία του εμφανιζόταν στο θέατρο Broadway, καθώς συμμετείχε στην παιδική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ.
Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η χαρτοπαίχτρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», χαρίζοντας στους θεατές αλησμόνητες ατάκες.


Δεν θα κλάψουμε σήμερα. Εξάλλου δεν θα το ήθελε και ο ίδιος, αφού ήθελε να μας βλέπει πάντα να γελάμε. Κι αυτός δεν θα χαθεί τώρα. Απλά θα πάει μια βόλτα με το κότερο να συναντήσει την παλιοπαρέα!... Καλή διασκέδαση, μεγάλε!...


🔎3811

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...