Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Λογοτεχνικές Προτάσεις 561: Δέσμιοι του εφιάλτη (Συλλογή διηγημάτων)


Το "Δέσμιοι του Εφιάλτη" είναι μία συλλογή με ιστορίες σκωπτικού τρόμου, που έχουν σκοπό να σας ψυχαγωγήσουν, αφού πρώτα όμως σας ξεναγήσουν στα ακανθώδη και σκοτεινά μονοπάτια μίας ταραγμένης ονειροφαντασίας. Το ταξίδι μας λαμβάνει χώρα στο δαιδαλώδη βυθό της ανθρώπινης ψυχής, εκεί όπου εμφιλοχωρούν τα αδηφάγα μυστικά και οι παράλογοι φόβοι της υπαρξιακής μας υπόστασης. Εκεί όπου ο ρεαλισμός σμίγει με τον εφιάλτη και η ζωή ενώνεται με τον πόνο, εγείρονται τα πάθη που θα ελευθερώσουν εντέλει τους Δέσμιους από τις αλυσίδες του αρχέγονου παραλογισμού τους...
-Στο "Νυχτοπερπατήματα και αστροφεγγιές" παρακολουθούμε τις έντρομες προσπάθειες ενός ομόφυλου ζευγαριού να διασώσει όχι μόνο τη σχέση τους που βρίσκεται σε κρίση, αλλά και την ίδια τη ζωή τους από το θανάσιμο κίνδυνο που χτυπάει απρόσμενα και απειλητικά το κουδούνι της ρουτίνας τους.
-Στο "Παλεύω με τον εαυτό μου, υπό το φως του σκοταδιού" γινόμαστε μάρτυρες της ψυχολογικής πάλης που διαδραματίζεται στον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπινων ευαισθησιών.
-Στο "Αφεντάδες και δούλοι" μεταφερόμαστε στους αρχαίους πολιτισμούς της κάλπικης ευμάρειας, για να συναντήσουμε μερικούς σκλάβους που προσπαθούν να ξεκλέψουν μερικά λεπτά διαλείμματος από την επαναλαμβανόμενη δυστυχία της καθημερινότητάς τους.
-Στην "Κατάρα της Μαυρόγατας" ξεκαρδιζόμαστε από οίκτο για τις αδέξιες και μάταιες προσπάθειες ενός νεαρού ερωτύλου να κερδίσει τη συμπάθεια της μοχθηρής γάτας της αγαπημένης του.
-Ενώ, στο "Πεθαίνω να δω τη συλλογή σου" τρυπώνουμε, μαζί με τον επίδοξο κλέφτη, κρυφά στο διαμέρισμα της στριμμένης γεροντοκόρης για να θαυμάσουμε τις πολύτιμες και σπάνιες συλλογές της, που αραχνιάζουν στις προθήκες της γερασμένης ματαιοδοξίας της...

Ο Αβραάμ Γεφυρόπουλος γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε γαλήνια στις ζωηρές συνοικίες του Πειραιά. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία ξεκίνησε από τη μακρινή πια εποχή της παιδικής του νιότης, όπου και ανακάλυψε για πρώτη φορά τη μαγεία του βιβλίου. Τα χρόνια πέρασαν. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία, ωστόσο οι σπουδές του απλά τον βοήθησαν να συνειδητοποιήσει μία ώρα αρχύτερα, ότι το αληθινό του πάθος δεν είναι άλλο από τη συγγραφή. Προσπαθεί να αντλεί έμπνευση από ανθρώπους και καταστάσεις της καθημερινότητας. Οι ιστορίες του περιέχουν κοινωνικά μηνύματα, ενώ επιθυμεί διακαώς τη διέγερση της προβληματικής του αναγνωστικού κοινού. Στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί κινηματογράφο και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο για θέματα που άπτονται του γενικού ενδιαφέροντος.

Συγγραφέας: Αβραάμ Γεφυρόπουλος
ISBN: 978-960-607-137-9
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 236
Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2019
Εκδότης: Συμπαντικές Διαδρομές
Αρχική τιμή: €12,00

🔎3346

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...