Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ελληνικά Comic Books 398: Του Αρκαδίου το ολοκαύτωμα (2018)


Η Ιερά Μονή Αρκαδίου είναι γνωστή ως μνημείο Πίστεως, εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, εθελοθυσίας και παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας! Είναι χτισμένη πάνω σ' ένα πανέμορφο οροπέδιο στα ανατολικά του Ρεθύμνου και συνδέει τρεις επαρχίες: τις επαρχίες Αμαρίου, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης.
Ιδρύθηκε από έναν μοναχό, ονόματι Αρκάδιο και χρονολογικά τοποθετείται στη β' βυζαντινή περίοδο 961-1204 μ.Χ. ή στα πρώτα χρόνια της Ενετοκρατίας. Αποτέλεσε σημαντικό μοναστηριακό κέντρο με ακμαία πνευματική και οικονομική ζωή και με μεγάλη ακτινοβολία στον ορθόδοξο κόσμο. Στα τέλη του 16ου αιώνα οικοδομήθηκε ο σημερινός ναός, μεγαλύτερος και λαμπρότερος από τον προηγούμενο, σε στυλ μπαρόκ, αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Κατά την Τουρκοκρατία, η πνευματική άνθηση της Μονής διακόπηκε. Ο τούρκικος στρατός την κατέλαβε και τη λεηλάτησε. Ανάκαμψε όμως γρήγορα και οι Τούρκοι κατακτητές τής επέτρεψαν το προνόμιο να χρησιμοποιεί τις καμπάνες!
Από την τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα εξελίχτηκε σε εθνική και πατριωτική εστία κατά του τούρκικου ζυγού, όπου και διαδραματίστηκε το δραματικότερο γεγονός της κρητικής επανάστασης στις 9 Νοεμβρίου του 1866: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ.
Πάνω σ' αυτό το θρυλικό γεγονός δημιούργησε ο Γεώργιος Λελεδάκης το κόμικς «Του Αρκαδίου το Ολοκαύτωμα».



Η νέα γενιά παίρνει στα χέρια της την Ιστορία του τόπου μας για να τη διδάξει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο στους συνομήλικούς της!
Για πρώτη φορά η αληθινή ιστορία για το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, γραμμένη από έναν δεκαπεν­τάχρονο μαθητή, τον Γεώργιο Λελεδάκη.
Το βιβλίο είναι σε μορφή κόμικ!

Για παιδιά από 8 ετών!

Κείμενο: Γεώργιος Λελεδάκης
Σχέδιο: Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος
Διαστάσεις: 21x29 cm
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 32
ISBN: 978-618-5368-09-8
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018
Αρχική τιμή: 7,00€
Εκδότης: Εκδόσεις Έαρ


Οπισθόφυλλο

🔎3290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...